Image
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 19:52 Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Ώρα για πληρωμή χωρίς πρόστιμο - Λήγει η προθεσμία

Λήγει η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2024. Όσοι οδηγοί δεν έχουν πληρώσει ακόμα το σήμα της νέας χρονιάς, έχουν περιθώριο να το κάνουν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Η εκτύπωση χωρίς κωδικούς Taxisnet

Για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2024, πατήστε ΕΔΩ.

  • Στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:
  • Συμπληρώνετε τον ΑΦΜ που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Συμπληρώνετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Επιλέγετε το έτος τελών κυκλοφορίας.
  • Επιλέγετε «Εκτύπωση».

Τέλη κυκλοφορίας 2024 - Όλοι οι τρόποι πληρωμής

Αφότου εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο, μέσα από την πλατφόρμα myCar, μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Από τα μηχανήματα συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Στην περίπτωση αυτή θα σας ζητηθεί ο κωδικός QR, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας του ειδοποιητηρίου.
  • Στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει γίνει εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.
  • Υπάρχει και η επιλογή της ηλεκτρονικής πληρωμής μέσω web banking. Θα πρέπει να μπείτε στην εφαρμογή της τράπεζάς σας και στη συνέχεια να πληρώσετε, συμπληρώνοντας τον 23ψήφιο κωδικό «RF» που θα σας ζητηθεί, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της σελίδας του ειδοποιητηρίου.

Τέλη κυκλοφορίας 2024 - Εκτύπωση με κωδικούς taxinet

Αφού Καταβάλετε εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας σας:

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Εκτυπώνετε το έγγραφο μέσω gov.gr πατώντας ΕΔΩ.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Ένα σχέδιο αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας εξετάζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα οι αλλαγές θα προωθηθούν άμεσα, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το 2024, στις 29 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και τις δημοσιονομικές δυνατότητες για παροχή κινήτρων ώστε μέσω της διαδικασίας της απόσυρσης να περιοριστεί, ακόμη και να σταματήσει, η κυκλοφορία αυτοκινήτων άνω των 20 ετών.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, το «Βήμα της Κυριακής», το βασικό ζήτημα για το υπουργείο Οικονομικών είναι πως τα τελευταία 13 χρόνια -δηλαδή την περίοδο κατά την οποία εφαρμόζονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων- έχουν πουληθεί πολλά οχήματα σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία προκαλούν προβλήματα στα φορολογικά έσοδα.

Τα ποσά που καταβάλλονται από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί σε πρώτη κυκλοφορία μετά τον Νοέμβριο του 2010 είναι αναλογικά πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία έως την 31η Οκτωβρίου του 2010.

Ετησίως τα έσοδα που προσδοκά το κράτος από τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η εξίσωση με βάση τον σημερινό τρόπο υπολογισμού δεν βγαίνει και αναμένεται πως μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει τρύπα στα έσοδα. Για αυτό το λόγο οι αρμόδιοι αναφέρουν πως θα υπάρξουν αναπροσαρμογές ώστε να μην κινδυνεύσει ο στόχος των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: iEidiseis.gr


Post
Οικονομία Πέμπτη 18.04.2024

Έκτακτο δώρο Πάσχα μέχρι 400 ευρώ - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων έτους 2024 παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπό τη μορφή βοηθήματος από τον προϋπολογισμό του Οίκου Ναύτου έτους 2024 (Κ.Α.Ε. 0652), στις αναφερόμεν

Post
Οικονομία Τετάρτη 17.04.2024

3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων ΟΕΕ/ΤΑΚ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15-04-2024 στα γραφεία του ΟΕΕ/ΤΑΚ η 3η Συνεδρίαση της «Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήματος Ανατολική

Post
Οικονομία Τετάρτη 17.04.2024

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών ανά Ταμείο

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2024 έχει γνωστοποιήσει ο e-ΕΦΚΑ. Οι συνταξιούχοι θα πάνε νωρίτερα στο ταμείο, λόγω της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες