Υλικά 450 γρ. κιμά λουκάνικου 1 φακελάκι μείγμα σε σκόνη για κοτόσουπα 6 φύλλα σφολιάτας 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο Εκτέλεση Βήμα 1 Ανακατέψτε τον κιμά λουκάνικου με το μείγμα για τη σούπα.
Υλικά 125 γρ. βούτυρο 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το πασπάλισμα 60 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κρόκο αυγού 400 γρ. φράουλες 5 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα Μικρά φύλλα βασιλικού Γι
Υλικά 20 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους 1 κ. σ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 φλ. τσαγιού φρέσκο ??σπανάκι 220 γρ. τυρί κρέμα Αλάτι, πιπέρι 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1/4 φλ.
Υλικά 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους 6 κρόκοι αυγών 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού 6 ασπράδια αυγών 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτ
Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 3 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon) 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου 1 κ. γλ. πάπρικα 1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ 1/4 κ. γλ.
Υλικά 2 κ. σ. βούτυρο 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι 1 κ. γλ. κύβο κοτόπουλου 2 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτο
Υλικά 2 καρότα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου 1 κ. γλ. πιπέρι 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κ. γλ. αλάτι Για το ντιπ: 2 κ. σ. γιαού
Υλικά 1 συσκευασία νιόκι 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 2 κ.
Υλικά 300 γρ. ζυμαρικά 300 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. φασολάκια, κομμένα στη μέση 4 αυγά 320 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 60 γρ. baby σπανάκι & ρόκα 1/3 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς
Υλικά 6 κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές 2 στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και τριμμένα 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο και τριμμένο 1 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένη κινόα 1 βάζο σά
Υλικά 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη Λίγες νιφάδες κόκκ
Όσο κρυώνει ο καιρός, το κρασί είναι ιδανικό συνοδευτικό για βραδινά μεζεδάκια αλλά και για το μεσημεριανό φαγητό. Ο κανόνας λέει ότι το κάθε φαγητό ταιριάζει με διαφορετικό κρασί για να απογειώσει τη
Υλικά 10- 12 φέτες από πασχαλινό τσουρέκι Για το σιρόπι: 2/3 φλ. τσαγιού νερό 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ. σ. θυμαρίσιο μέλι 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 4
Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά. Ποια λάθη όμως μπορεί να κάνεις και δεν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Η πιο σημαντική ημέρα για τις απανταχού νοικοκυρές και μαμάδες έφτασε. Αύριο λοιπόν,
Κολόμπα (colomba), δηλαδή περιστέρι, ή αλλιώς το δημοφιλέστερο γλυκό ψωμί, που παρασκευάζεται κατά την περίοδο του Πάσχα, στη γειτονική Ιταλία. Η κολόμπα είναι το ανάλογο του ελληνικού τσουρεκιού σε
Με ταχείς ρυθμούς και σε άριστο κλίμα συνεργασίας συνεχίζονται οι διαδικασίες της προετοιμασίας του Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου του Ολυμπιακού
Ένα από τα πιο διαδεδομένα πασχαλινά έθιμα είναι το βάψιμο των κόκκινων αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια συνήθεια που κάθε χρόνο αποτελεί πραγματικό στοίχημα για την κάθε νοικοκυρά. Τόσο ως προς την επίτευ
Υλικά 500 γρ. αλεύρι (προτιμήστε εκείνο με την ένδειξη για τσουρέκια) 20 γρ. ξερή μαγιά 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, συν επιπλέον για το βούρτσισμα 50 γρ. ζάχαρη άχνη Ξύσμα
Υλικά 250 γρ. βούτυρο 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη 2,5 κ. σ. αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (μπορείτε να αντικαταστήσετε με μπέικιν πάουντερ) 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό 4 μέτρια αυγά 1 κ. σ. εκ
Υλικά 1/2 κ. σ. μαγιά 200 γρ. νερό χλιαρό 75 γρ. ζάχαρη 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 25 γρ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα 1/4 κ. γλ. αλεσμένο γαρίφαλο 30 γρ. καρ
Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξετε λίπη και έλαια για μαγείρεμα. Αλλά εκτός από το αν είναι υγιή στην φυσική τους κατάσταση, πρέπει να αναλογιστείτε αν τα έλαια (και λίπη γενικώς) που χ
Υλικά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη 1/2 κ. γλ.
© typoskritis.gr All rights reserved. Όροι Χρήσης Επικοινωνία