ΥΛΙΚΑ 200 γρ. λαυράκι φιλέτο, σε μέτρια καρέ 40 γρ. ηλιέλαιο 50 γρ. λεμόνι χυμός 25 γρ. σάλτσα σόγιας 1 γρ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο 1 γρ. πάπρικα καπνιστή 4 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο αλάτι
Υλικά για 1 άτομο 2 φέτες ψωμί για τοστ 2 κ.γ. βούτυρο 1 μπανάνα μικρή ή μισή μεγάλη κομμένη σε ροδέλες 2 κ.γ. μέλι κανέλα και ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) Εκτέλεση Παίρνετε τη 1 φέτα του το
Πάρτε μας τηλέφωνο και ζητήσετε μας ότι σας ....μυρίσει...Και το βραδάκι στρώνουμε τραπέζι με φαγητό της αρεσκείας σας!!!
Χοιρινό Λεμονάτο Το λεμονάτο είναι, όπως και να το κάνουμε, υπέροχο. Μπόλικο λεμόνι, σκόρδο, σερβιρισμένο με πατάτες φούρνου. Τέλεια! Ένα πιάτο που σε πάει σε εκείνες τις Κυριακές γύρω από το τρα
Αγκυροβολείστε στη γεύση της και ξεκινήστε το γεύμα ή το δείπνο σας με ότι καλύτερο.
Το κότσι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο είναι ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και παραδοσιακά μαγειρεμένο πιάτο με μοναδικές γεύσεις.
Παραδοσιακή συνταγή καλαμαράκια με φρέσκια ντομάτα
Παραδοσιακους χοχλοιους της γιαγιάς με φρέσκια ντομάτα...
Το Αρνάκι φρικασέ είναι ένα κλασσικό αγαπημένο φαγητό. Εμείς το έχουμε αγκυροβολήσειστο μενού μας και το μαγειρεύουμε με το δικό μας τρόπο με πολύ αγάπη, χαρίζοντας σας μοναδική νοστιμιά και λεμονάτη
Μια συνταγή της γιαγιάς με αγνά παραδοσιακά κρητικά προϊόντα που κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο πεντανόστιμο και περιζήτητο.
Τα βασικά συστατικά για μια πετυχημένη πεντανόστιμη καρμπονάρα είναι η κρεμώδης λευκή σάλτσα, καπνιστό μπέικον και al_dente ζυμαρικά!
Υλικά 125 γρ. αλεύρι 2 αυγά 250 γρ. γάλα αλάτι 125 γρ. γραβιέρα 100 γρ. μπεσαμέλ 2 κ.σ. λάδι 40 γρ. βούτυρο αλάτι πιπέρι googletag.cmd.pu
Υλικά 4 ροδάκινα κομμένα στη μέση 2 κ. σ. μέλι 1 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα με μέλι και καρύδια 1 κ. σ. ελαιόλαδο googletag.cmd.push(function() {googletag.display("dfpAdSl
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μανιτάρια porto bello 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 1/2 ματσάκι ψιλοκομμέ
Ανάλαφρο και αγαπημένο γλυκό Υλικά 1 πακέτο σφολιάτα 2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό 4 κουτ. σούπας ζάχαρη Για την κρέμα 2 αυγά ¾ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουτ. κοφτό μαστίχα σε σκόνη 1 φακ
Η μαγειρίτσα, είναι όχι μόνο παράδοση, αλλά κάτι σαν πασχαλινό φετίχ των Ελλήνων. Απαιτεί όμως μαστοριά, μεράκι, αρκετή υπομονή και επιμονή για να πετύχει κανείς τη συνταγή. Η παράδοση θέλει το Μ.
Υλικά ½ κιλό κανταΐφι 1 μαργαρίνη (λιωμένη) Για το σιρόπι 700 γραμμάρια ζάχαρη 800ml νερό Για την κρέμα Ένα κουτί κάστερ πάουντερ 5 1/2 φλιτζάνια νερό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Για τη σαν
Υλικά 1 αυγό 1 κ. σ. νερό 1 κ. σ. βούτυρο 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι (κρύο) 2 κ. σ. σόγια σος 1 κ. γλ. πιπέρι 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο και κομμέν
Υλικά για 4 άτομα 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη - κίτριν
Οι Οινοποιοί της Κρήτης και τα «ΟιΝοτικά» έρχονται για 4η χρονιά στην Αθήνα για το ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό. Οι Οινοποιοί της Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρή
Μέχρι πριν κάποια χρόνια το Κυριακάτικο τραπέζι ήταν ιερό. Το μενού αποφασιζόταν τουλάχιστον μία ημέρα πριν και όλοι συγκεντρώνονταν στην οικογενειακή εστία για να απολαύσουν το γεύμα, με το κρέας ή το κοτόπουλο να έχουν συνήθως την τιμητική τους. Η κρητική κουζίνα είναι γεμάτη εκπλήξεις! Πόσο
Εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Οινική Κρήτη είναι η Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, δεδομένου ότι θα είναι τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο La Cite du Vin, στο Μπορντό της Γαλλίας. Οι δύο φορείς,
© typoskritis.gr All rights reserved. Όροι Χρήσης Επικοινωνία