Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλώντας τις φίλες και τους φίλους του κρασιού
Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σά
Υλικά 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 250 γρ. μανιτάρια 1 ζωμό λαχανικών 50 γρ. πορτσίνι 300 γρ. ρύζι για ριζότο Λίγο μαϊντανό Τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Σοτάρετε
Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by De
«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ
Τυρόπιτα με μπεσαμέλ Υλικά: Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτ
Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024
Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν
Το project The Best Food in Greece μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας thebestfood.gr, επιλέγει, καταγράφει, προβάλει, αναδεικνύει, αξιολογεί, ελέγχει και βραβεύει τα καλύτερα καταστήματα εστίασης, με αυ
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας κομμένο σε λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά, 200 γρ ανθρακούχο νερό, 400 γρ γιαούρτι, 100 γρ καλαμποκελαιο 400 γρ φέτα σπασμένη με τα χέρια τα ανακατεύουμε ρί
H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κο
Υλικά: - 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας - 150 γρ. βούτυρο - 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ - 100 γρ. ζάχαρη άχνη - 3 κουταλιές της σούπας κακάο - 2 αυγά - 1 βανίλια - Μια πρέζα αλάτι Εκτέλε
Υλικά 2 μεγάλα αυγά 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 6 μ
Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελα
Tο Matcha Latte είναι μια απολαυστική και θρεπτική επιλογή για όσους αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο να απολαύσουν τον καφέ τους. Βασισμένο στο ιαπωνικό πράσινο τσάι Matcha, αυτό το ρόφημα προσφέρει έ
Υλικά για το κοτόπουλο 2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι 1/2 κ.γλ. κάρι 1/2 κ.γλ γλυκιά πάπρικα 1 κ.γλ. θυμάρι 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη & κίτρ
Εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και δροσερή, είναι μια πρόταση που ταιριάζει στην εποχή. Σερβίρετε αυτή την καλοκαιρινή σαλάτα σπανάκι με φράουλα μαζί με κρύα σούπα ή μισό σάντουιτς ή από πάνω ψητό κοτόπουλ
Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και
Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ
Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα
Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ
© typoskritis.gr All rights reserved. Όροι Χρήσης Επικοινωνία