Image
Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 11:48 Οικονομία Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: 29ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 29ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης, από 29 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2025, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο. Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι παρακάτω διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακοί και Σύμβουλοι Οικονομικής Πολιτικής από τις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία: Ricardo J. Caballero (MIT), Eric Hurst (Chicago University), Douglas A. Irwin (Dartmouth), Dimitrios Tsomocos (Oxford University).

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για εικοστή ένατη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν 167 καθηγητές και καθηγήτριες από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών, καθώς και ερευνητές/ερευνήτριες και στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών. Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου περιλαμβάνει 156 παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική, Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μακροοικονομικά των Αναπτυσσόμενων Χωρών, Νομισματική Θεωρία και Πολιτική, Οικονομική Ανάπτυξη, Διεθνής Χρηματοδότηση, κι εστιάζουν σε ζητήματα αιχμής όπως: η πληθωριστική κρίση, η κλιματική αλλαγή, ο γεωπολιτικός κίνδυνος, η ψηφιακή τραπεζική, και οι χρηματοπιστωτικές και συναλλαγματικές κρίσεις.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Eurobank και της εταιρείας επενδύσεων PRODEA INVESTMENTS.
 

Post
Οικονομία Τετάρτη 07.10.2026

«Κυβερνοασφάλεια στις επιχειρήσεις» Σημαντική εσπερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Αναλυτικές πληροφορίες και σαφείς οδηγίες για τους τρόπους θωράκισης μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων από τις αυξανόμενες διαδικτυακές απειλές θα παρουσιαστούν στη ενημερωτική εσπερίδα «Κυβερνοασ

Post
Οικονομία Τετάρτη 07.10.2026

Σημαντικές αλλαγές και αύξηση του ορίου στο ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών:

Αύξηση του ορίου και άλλες σημαντικές αλλαγές στο ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών φυσικών προσώπων για οφειλές έναντι Δημοσίου και ιδιωτών: Με διατάξεις του νόμου 5313/2026, επέρχονται σημαντικές

Post
Οικονομία Κυριακή 04.10.2026

Κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης για σύνταξη με μικρότερα όρια ηλικίας:

Τα πλασματικά έτη μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για τ