Image
Τετάρτη 07 Μαΐου 2025 11:26 Τουρισμός Νομός: Ηρακλείου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 8ο Posidonia Sea Tourism Forum στο Ηράκλειο Κρήτης

 «Ο θαλάσσιος τουρισμός και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα συνιστούν τομείς στρατηγικής σημασίας για την τουριστική πολιτική της χώρας. Έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία» επισήμανε η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 8ο Posidonia Sea Tourism Forum, όπου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή προοπτική του Ηρακλείου αναφέροντας ότι η Κρήτη, ενισχύει σταθερά την θέση της στον χάρτη της κρουαζιέρας. Το 2024, το λιμάνι του Ηρακλείου κατατάσσεται στην 5η θέση μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών προορισμών, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης κατέγραψε αύξηση 32,4% στις αφίξεις επιβατών.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, τόνισε: «Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διαθέτουμε 139 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση τουριστικών λιμένων σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν εγκριθεί 30 επενδυτικά σχέδια, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την προσβασιμότητα».
 

Post
Τουρισμός Δευτέρα 04.05.2026

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό συνταξιούχων

Συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα, 4 Μαΐου 2026 και ώρα 08:00, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόμοιων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που απε

Post
Τουρισμός Τετάρτη 29.04.2026

ΕΟΤ: Θεσσαλονίκη και Καστοριά μαγεύουν Σλοβένους δημοσιογράφους

Η γνωριμία του σλοβενικού κοινού με τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά ως ιδανικούς city break προορισμούς, οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα αυθεντικών εμπειριών που συνδέονται με τον τουρισμό υπαίθρου, το γ

Post
Τουρισμός Δευτέρα 27.04.2026

Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή των Κύπριων για το 2026 -Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στην Travel Expo Cyprus

Αυξημένη ζήτηση προς την Ελλάδα εμφανίζει φέτος η κυπριακή τουριστική αγορά, καθώς οι τρέχουσες διεθνείς συνθήκες και το ασταθές γεωπολιτικό και οικονομικό κλίμα οδηγούν τους Κύπριους ταξιδιώτες σε οι