Image
Πέμπτη 08 Μαΐου 2025 14:53 Εκτός Ελλάδος

Βατικανό: Μαύρος καπνός ξανά από την Καπέλα Σιξτίνα – Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πάπα (vid)

Άκαρπη απέβη η νέα ψηφοφορία των καρδιναλίων για την εκλογή Πάπα, όπως φανερώνει ο μαύρος καπνός που βγήκε νωρίτερα από την καμινάδα του Βατικανού.

youtu.be/0cwCfxyO_Yk



Συνεπώς, το ενδιαφέρον στρέφεται στις άλλες ψηφοφορίες που αναμένονται το απόγευμα.

Οι 133 εκλέκτορες καρδινάλιοι, που απαρτίζουν το Κονκλάβιο, πρόκειται να ψηφίσουν σήμερα άλλες 2 φορές για την εκλογή του νέου Πάπα καθώς λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ενημέρωσαν τους πιστούς, μέσω της καμινάδας, πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά από τις 2 πρώτες ψηφοφορίες (στις 10:30 και στις 12:00), οι οποίες δεν ανέδειξαν τον νέο Πάπα, οι 133 Καρδινάλιοι θα ψηφίσουν ξανά στις 18:30 και στις 20:00.

«Εύχομαι μέχρι σήμερα το βράδυ να βγει άσπρος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα», δήλωσε στο μεταξύ ο γηραιότερος εκ των καρδιναλίων, ο Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, ο οποίος δεν μετέχει στο κονκλάβιο.

Χθες ο Μπατίστα Ρε είχε ευχηθεί στον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την εκλογή, «καλή επιτυχία».

Live εικόνα από το Βατικανό
www.youtube.com/live/J6MqpK91bEA


Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Βρετανός αθωώθηκε μετά από 38 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε

Ο Πίτερ Σάλιβαν ήταν 30 ετών όταν καταδικάστηκε για τον φόνο μιας γυναίκας το 1986. Σήμερα ο πλέον 68 ετών Σάλιβαν αθωώθηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη, που αναγνώρισε μια από τις χειρότερες δικαστικέ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Στην Τουρκία από σήμερα ο Ζελένσκι - Ο Τραμπ θα πάει στην Κωνσταντινούπολη αν πάει κι ο Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, μόνο στην περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαιώσει την παρουσία του σε αυτές

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 13.05.2025

Εκλογές στην Αλβανία: Νίκη για τους Σοσιαλιστές και τον Έντι Ράμα – Σαρωτική ήττα για την αντιπολίτευση του Μπερίσα

Η Αλβανία εισέρχεται σε μια νέα πολιτική φάση, με τον Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να εξασφαλίζουν μια τέταρτη διαδοχική νίκη, επιτυγχάνοντας μια εκλογική επικράτηση που χαρακτηρίζεται ιστορική