Image
Πέμπτη 08 Μαΐου 2025 14:53 Εκτός Ελλάδος

Βατικανό: Μαύρος καπνός ξανά από την Καπέλα Σιξτίνα – Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πάπα (vid)

Άκαρπη απέβη η νέα ψηφοφορία των καρδιναλίων για την εκλογή Πάπα, όπως φανερώνει ο μαύρος καπνός που βγήκε νωρίτερα από την καμινάδα του Βατικανού.

youtu.be/0cwCfxyO_Yk



Συνεπώς, το ενδιαφέρον στρέφεται στις άλλες ψηφοφορίες που αναμένονται το απόγευμα.

Οι 133 εκλέκτορες καρδινάλιοι, που απαρτίζουν το Κονκλάβιο, πρόκειται να ψηφίσουν σήμερα άλλες 2 φορές για την εκλογή του νέου Πάπα καθώς λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ενημέρωσαν τους πιστούς, μέσω της καμινάδας, πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά από τις 2 πρώτες ψηφοφορίες (στις 10:30 και στις 12:00), οι οποίες δεν ανέδειξαν τον νέο Πάπα, οι 133 Καρδινάλιοι θα ψηφίσουν ξανά στις 18:30 και στις 20:00.

«Εύχομαι μέχρι σήμερα το βράδυ να βγει άσπρος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα», δήλωσε στο μεταξύ ο γηραιότερος εκ των καρδιναλίων, ο Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, ο οποίος δεν μετέχει στο κονκλάβιο.

Χθες ο Μπατίστα Ρε είχε ευχηθεί στον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την εκλογή, «καλή επιτυχία».

Live εικόνα από το Βατικανό
www.youtube.com/live/J6MqpK91bEA


Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 03.12.2025

Ελεύθερη η Φεντερίκα Μογκερίνι μετά την απαγγελία κατηγοριών – Συνεχίζεται η μεγάλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανακοίνωσε την επίσημη απαγγελία κατηγοριών για απάτη, διαφθορά, σύγκρουση

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 02.12.2025

Σκληρή προειδοποίηση Πούτιν προς την Ευρώπη: «Αν θέλουν πόλεμο, είμαστε έτοιμοι»

Νέα ένταση στις σχέσεις Μόσχας – Ευρώπης προκαλούν οι δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη για πόλεμο» σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές χώρες επιλέ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 02.12.2025

Τραμπ: «Χάος» ο πόλεμος στην Ουκρανία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικών χτυπημάτων στη Βενεζουέλα

Σε μια σπάνια στιγμή δημόσιας παραδοχής δυσκολιών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία «χάος», αναγνωρίζοντας ότι ο τερματισμός του κάθε άλλο παρά εύκολη