Image
Τετάρτη 07 Μαΐου 2025 14:04 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση για τον σύγχρονο άνδρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (vid, pics)

Εξαιρετική απήχηση και ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση «Ανδρικά Πρότυπα, Ψυχική Υγεία - Κοινωνική Ευθύνη και Προσδοκίες» την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με εκλεκτούς ομιλητές.

Στην κατάμεστη αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η κα Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα π. Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στη συμβολή των ανδρών στην ισότητα των φύλων και ακολούθησε εκτενής ομιλία με θέμα «Ανδρικά Πρότυπα, Ψυχική Υγεία - Κοινωνική Ευθύνη και Προσδοκίες» από τον Δρ. Θάνο Ασκητή, Ψυχίατρο-Σεξολόγο, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Καθηγητή Ψυχιατρικής EUC, Μέλος ΕΨΕ, APA/USA, ISSM/ESSM, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αττικής, ο οποίος καθήλωσε το κοινό με τις παρεμβάσεις του για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις ανδρών και γυναικών, καθώς και όσα που πρέπει ακόμη να γίνουν για να εξαλειφθούν ανισότητες, προστριβές και ρίξεις στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του κ. Χάρη Χ. Βαβουρανάκη, Ορθοπεδικού Χειρούργου, Προέδρου του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Μέλους του Δ.Σ. Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος αναφέρθηκε στους πολλαπλούς ρόλους των σύγχρονων ανδρών, αναπτύσσοντας το θέμα «Άνδρες έτοιμοι για Όλα». Για την ψυχική υγεία των ανδρών μίλησε η κα Χριστίνα -Κρίστα Σαμαρτζή, με τη διπλή ιδιότητα της Υπαστυνόμου Β΄ και Κλινικής Ψυχολόγου.

Για την ανάγκη διεύρυνσης της συζήτησης για θέματα που αφορούν την ανδρική συμπεριφορά στο σύνολό της μίλησε η κα Σκεύω Μπιζιώτη - Πρόεδρος Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών.

O Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε οτι «η ψυχική υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Οι κοινωνικές νόρμες που χρόνια καθόριζαν το πώς "πρέπει" να είναι ο άνδρας – ισχυρός, αυτάρκης, απρόσβλητος – συχνά οδηγούν στην εσωτερίκευση του άγχους, της θλίψης και του στρες. Αυτή η καταπίεση έχει συνέπειες» ανέφερε ο κ. Καρκανάκης και τόνισε ότι « είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε ότι η ψυχική υγεία δεν έχει φύλο και ότι η φροντίδα της αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνική ευθύνη» εξηγώντας ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου παρεμβαίνει με δράσεις του και σε κοινωνικά θέματα, με σκοπό να συμβάλλει στον απαραίτητο διάλογο για την εξάλειψη φαινομένων που δυσχεραίνουν τις σχέσεις των δύο φύλων κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/L55mmHh283k

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 27.08.2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη, Εύβοια, νησιά του Αιγαίου και Αττική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γεν

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 27.08.2026

Μητσοτάκης: Το Μετρό επεκτείνεται στην Καλαμαριά – Νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη

Στην παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το έργο σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 26.08.2026

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Από αύριο, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026, ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια της χώρας, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας