Image
Τρίτη 28 Μαΐου 2024 21:18 Εκτός Ελλάδος

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Ράφα – Το Ισραήλ χτύπησε ξανά προσφυγικό καταυλισμό σκορπώντας το θάνατο

Νέες επιθέσεις σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα πραγματοποίησε το Ισραήλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους, δώδεκα εκ των οποίων γυναίκες, και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Οι νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για το χτύπημα σε προσφυγικό καταυλισμό την Κυριακή, και μάλιστα σε περιοχή που είχε χαρακτηριστεί «ζώνη ασφαλείας» από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Οι βόμβες τους Ισραήλ χτύπησαν ξανά σκηνές εκτοπισμένων στα δυτικά της Ράφα και πάλι σε καθορισμένη «ανθρωπιστική ζώνη», στο Μαουάσι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Το Al Jazeera έχει επαληθεύσει βίντεο που δείχνουν πολλά θύματα από την επίθεση.

«Ανάμεσά στους νεκρούς είναι 13 γυναίκες. Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν για άλλη μια φορά σκηνές, που οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν γυναίκες και παιδιά», ανέφερε ο ανταποκριτής του Al Jazeera. «Δεν υπάρχουν νοσοκομεία στη Ράφα. Όλοι οι τραυματίες και τα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Διεθνούς Ιατρικού Σώματος. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Είναι καταστροφικό και φρικτό να τραυματίζεσαι και να μην μπορείς να μεταφερθείς από το ένα μέρος στο άλλο λόγω έλλειψης καυσίμων. Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες τώρα, καμιά βοήθεια δεν έχει εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας».

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν άνθρωποι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στους καταυλισμούς αναζητώντας ένα καταφύγιο, οι ισραηλινές δυνάμεις τους βάζουν στο στόχαστρο», είπε ένας διασώστης στο Al Jazeera Arabic. «Έχουμε ανασύρει μια σειρά από πτώματα.

«Εμείς, οι διασώστες και τα πληρώματα ασθενοφόρων, στοχοποιούμαστε επίσης από τις ισραηλινές βόμβες. Πριν από ένα λεπτό, βλήματα πυροβολικού έπεσαν στην περιοχή, σκοτώνοντας κι άλλους ανθρώπους».

Νωρίτερα, το Ισραήλ προχώρησε και σε χερσαία εισβολή στη Ράφα, την μαρτυρική πλέον πόλη στην οποία κατέφυγαν πάνω από 1,5 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από ολόκληρη τη Γάζα. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνει πως αδιαφορεί πλήρως για τις διεθνείς αντιδράσεις και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που διέταξε μόλις πριν από μερικά 24ωρα τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Ράφα.

Πηγή: in.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 10.06.2024

Λευκορωσία: Το Μινσκ λέει πως συμμετέχει σε πυρηνικά γυμνάσια με τη Ρωσία

Η Λευκορωσία δήλωσε σήμερα (10/6) πως ο στρατός της συμμετέχει στο δεύτερο στάδιο των ρωσικών γυμνασίων που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για εξάσκηση στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 10.06.2024

Το Βέλγιο δεν θέλει πλέον να σκληρύνει την αντιαλκοολική εκστρατεία

Νέο σκηνικό στο Βέλγιο, όπου ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke αναγκάστηκε να αποσύρει το σχέδιό του να εντείνει την αντιαλκοολική εκστρατεία, λόγω έλλειψης κυβερνητικής συναίνεσης.

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 05.06.2024

Τα McDonald's έχασαν το θρυλικό «Big Mac» - Νίκη της Supermac's στη μακροχρόνια διαμάχη

Tο Γενικό Δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε σήμερα ότι η αμερικανική αλυσίδα McDonald's δεν δικαιούται πλέον να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα «Big Mac» σε ό,τι αφορά προϊόντα πουλερικών, ύστερ