Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 10:13 Κρητική διατροφή Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα με σπανάκι Υλικά 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο 1 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους 1 ντομάτα, σε κύβους 2 φλ. τσαγιού σπανάκι 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού. Βήμα 2 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βήμα 3 Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 13 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Ανακινήστε το κοτόπουλο που και πού για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή. Βήμα 4 Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το από το τηγάνι. Βήμα 5 Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Βήμα 6 Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Βήμα 7 Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Βήμα 8 Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.newsbeast.gr