Image
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 10:08 Κρητική διατροφή

Ζυμαρικά με σολομό και κρεμώδη σάλτσα

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
4 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι/πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και μαγειρέψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Όσο ο σολομός ψήνεται, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι/πιπέρι μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και χτυπήστε με το σύρμα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε με το σύρμα, αφήνοντας να σιγοβράσει.
Βήμα 5
Συνεχίστε να σιγοβράζετε και να χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 7-10 λεπτά, καθώς η σάλτσα ζεσταίνεται, μειώνεται και πήζει.
Βήμα 6
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να μείνει για περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 7
Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα με την κρεμώδη σάλτσα.
Βήμα 8
Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τον ελαφρά στα ζυμαρικά και τη σάλτσα.
Βήμα 9
Σερβίρετε και απολαύστε

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 05.09.2024

«Παχουλή» και χλιδάτη: Τυρόπιτα με μπεσαμέλ του ονείρου!

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ Υλικά: Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτ

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν