Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 15:38 Κρητική διατροφή

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

600- 700 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. ντοματοπελτέ
400 ml κόκκινο κρασί
400 ml ζωμό βοδινού
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
2- 3 στικς κανέλα
4- 5 σπόρους γαρύφαλλο
4- 5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα κομμάτια μοσχαριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, τον ζωμό βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 1,5- 2 ώρες, μέχρι το μοσχαράκι να μαγειρευτεί και να γίνει μαλακό.
Βήμα 5
Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο, αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες, ή ψωμί για να απολαύσετε την υπέροχη σάλτσα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό