Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 14:45 Βλέπω/Ακούω Νομός: Λασιθίου

Λασίθι: Ξεκίνησε ο έλεγχος μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο Άγιος Νικόλαος, αποτελεί από την Πέμπτη 28/9, πόλη εφαρμογής του πρωτοποριακού προγράμματος αξιολόγησης της αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων μαθησιακών δυσκολιών όπως η δυσλεξία, με την χρήση της μεθόδου E RADAR (Rapid Assessment for Dyslexia & Abnormalities in Reading), που δημιουργήθηκε από μια διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων οφθαλμιάτρων, μηχανικών και λογογοπαθολόγων, με επικεφαλής τον χειρουργό οφθαλμίατρο Δρ. Ι. Ασλανίδη.

Για έξι (6) ημέρες και συγκεκριμένα (28-29 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και 19-20-21 Οκτωβρίου 2023) στον χώρο του παλιού Ειρηνοδικείου Αγίου Νικολάου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να προσέρχονται με τα παιδιά τους, ώστε να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του λογισμικού του RADAR που μετράει και αναλύει τα αποτελέσματα του μαθητή και τα παρουσιάζει σε μια ενδελεχή αναφορά.
Ο έλεγχος γίνεται με προγραμματισμένα ραντεβού, τα οποία θα ξεκινούν : 14:00 – 20:30 μ.μ, για τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ το Σάββατο, τα ραντεβού θα ξεκινούν από τις 9:00 π.μ – 18:30 μ.μ.
Ο μαθησιακός έλεγχος αφορά τα παιδιά των Γ’, Δ΄, Ε΄ & Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και τα παιδιά της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, ενώ κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων θα παρέχονται πρόσθετες πληροφορίες και θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής .
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, επισκέφτηκε χθες τον χώρο του Ειρηνοδικείου προκειμένου να ενημερωθεί από τον συνεργάτη του καθηγητή κ. Ασλανίδη, κ. Βασίλη Ανδρεαδάκη αλλά και τους επιστημονικά υπεύθυνους του προγράμματος για την εφαρμογή του.
Σε δήλωση του ανέφερε :
“Ξεκίνησε την Πέμπτη (28/9) το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου, και σχετίζεται με τον έλεγχο της δυσλεξίας και την αναγνωστική ευχέρεια των παιδιών, συγκεκριμένων ηλικιών. Πρόκειται για μια δράση που ανέλαβε ο Δήμος προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς που εντοπίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Γίνεται μια πρώτη καταγραφή (ψηφιακός έλεγχος), ώστε να διευκρινιστεί ότι τα παιδιά δεν έχουν προβλήματα όρασης ή ακοής, ενώ στην συνέχεια παρέχονται εξειδικευμένες πληροφορίες για την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες (λογοθεραπευτές – ειδικοί παιδαγωγοί), στις υφιστάμενες δομές, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά.
Ευελπιστούμε στην συμμετοχή γονέων- παιδιών και στην συνεργασία δασκάλων και καθηγητών, ώστε έγκαιρα να διαπιστωθεί η δυσλειτουργία που υπάρχει και ν΄ αντιμετωπιστεί.
Στόχος του δήμου, είναι να βοηθήσει τους γονείς να εντοπίσουν το πρόβλημα που υφίσταται και στην συνέχεια μέσα από το ΚΕΔΑΣΥ και άλλους δημόσιους φορείς να μπορέσουν να αποκτήσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου τα παιδιά με δυσλεξία να διαχειριστούν αυτήν την ιδιαιτερότητα και να βελτιωθούν”.
Να σημειώσουμε ότι ο μαθησιακός έλεγχος αφορά σε παιδιά των Γ’, Δ΄, Ε΄ & Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και σε παιδιά της Α΄ τάξης του Γυμνασίου.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο : 2841340145 με την κ. Μαρίνα Μαγραπιδάκη, για τον προγραμματισμό των ραντεβού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων παρέχονται πρόσθετες πληροφορίες και γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής . 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

36 επιχειρήσεις με περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 23η «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Du Lac Congress Center & Spa (Κ. Παπούλια & Ί

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει Καθένας αντιδρά διαφορετικά, όταν θυμώνει. Κάποιοι, κλαίνε. Άλλοι, λένε πράγματα που δεν εννοούν και τα ξεχνούν μετά από δέκα δευτερόλεπτα, ενώ δεν είναι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Ζώδια 06/12 Τα φώτα της ομίχλης ανοιχτά σήμερα – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Σήμερα αποφύγετε σημαντικές κινήσεις μεταξύ 4μιση και 6μιση το απόγευμα. Γενικότερα ζητήματα που είναι ανοιχτά τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Η σχέση της Σελήνης με τον