Image
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 16:55 Παιδί

Smartphone: Ναι ή όχι στο κινητό στα παιδιά

Η επιχειρηματίας Νίκη Κάρτσωνα και η Παιδοψυχολόγος, Φρίντα Κωνσταντοπούλου μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την χρήση του κινητού από τα παιδιά.

Τα παιδιά σε σχεδόν όλον τον κόσμο έχουν επαφή με smartphones, με το 91% των 11χρονων να διαθέτουν ένα. Τι γίνεται, ωστόσο, με τα παιδιά που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο; Χάνουν κάτι ή έχουν εκπληκτικά οφέλη.

Υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των smartphones και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά και στους εφήβους, αλλά οι υπάρχουσες έρευνες παρέχουν ορισμένα στοιχεία σχετικά με τους κύριους κινδύνους και τα οφέλη τους.

Η Νίκη Κάρτσωνα μίλησε για την χρήση του κινητού από τον γιο της.

«Έχω δώσει κινητό στον γιο μου, από την 6η δημοτικού. Το κίνητρο είναι οι φίλοι και πώς θα επικοινωνούν. Έχω τον έλεγχο πιστεύω. Τα social είναι ένας δύσκολος κόσμος και οι γονείς πρέπει να έχουν τον έλεγχο», είπε η επιχειρηματίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, δίνοντας την επιστημονική διάσταση του θέματος, τόνισε πως, η τεχνολογία είναι παρούσα και διευκολύνει τη ζωή μας, δεν πρέπει να το αρνηθούμε αυτό. Οπότε και η χρήση των κινητών είναι και αυτή παρούσα. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για την κατοχή κινητού, τα 12 έτη είναι μία καλή ηλικία, που ξεκινά η κοινωνικοποίηση αφενός, και ανεξαρτητοποίηση αφετέρου».

«Είναι γοητευτικό για τα παιδιά να βλέπουν πως χρησιμοποιούμε το κινητό, η γρήγορη εναλλαγή εικόνων, τους αρέσει και είναι παιδιά εξοικειωμένα με αυτό. Εμάς μας τρομάζει, για τα παιδιά όμως είναι κάτι αυτονόητο», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει να μας προβληματίσει εάν τα παιδιά θέλουν να δουν κάτι στο κινητό πριν τον ύπνο;
Σύμφωνα με την ειδικό, «θα προτιμούσα να έχουν ωραία βιβλία στην βιβλιοθήκη τους και κάθε βράδυ να παίρνουν ένα βιβλίο κι πριν κοιμηθούν να διαβάσουν τα βιβλία από το να είναι στις οθόνες, οι οποίες προκαλούν και μία υπερδιέγερση πριν τον ύπνο, την οποία δεν τη θέλουμε. Είναι μία κακή συνήθεια, όπως και το να βλέπουν βίντεο, ενώ τρώνε».

Η επικοινωνία με τους συνομηλίκους είναι κάτι που το θέλουμε, την εποχή που η επικοινωνία πλήττεται. Τα παιδιά, αν επικοινωνούν την καθημερινότητά τους στους γονείς, εκεί δεν χρειάζεται ο «έλεγχος».

πηγή: MEGA TV


Post
Παιδί Τετάρτη 07.05.2025

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι μένουν χωρίς προπληρωμένη κάρτα

Σύμφωνα με καταγγελίες, χωρίς προπληρωμένη κάρτα έχουν μείνει πολλοί δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού (Α2

Post
Παιδί Τετάρτη 23.04.2025

Επίδομα παιδιού 2025: Πότε και πώς πληρώνεται

Επίδομα παιδιού: Η πρώτη πληρωμή για το 2025 πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου και αφορούσε το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται ανάλογα με το ετήσιο οικογενε

Post
Παιδί Τετάρτη 16.04.2025

Το στοιχείο που δείχνει ότι ένα παιδί θα βγάλει πολλά χρήματα στο μέλλον

Άραγε μπορεί κανείς να προβλέψει αν ένα παιδί θα γίνει πετυχημένο στο μέλλον; Στην πραγματικότητα για μία τέτοια πρόβλεψη παίζει ρόλο πληθώρα παραγόντων που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητά τους,