Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 17:00 Κρητική διατροφή Παραδοσιακά κεφτεδάκια Υλικά 250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 250 γρ. αρνίσιο ή χοιρινό κιμά 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 2 κ. σ. γάλα 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/2 κ. γλ. κύμινο 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 3 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κ. γλ. αλάτι 1 αυγό Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βήμα 2 Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια σχάρα πάνω στο αλουμινόχαρτο. Βήμα 3 Συνδυάστε το γάλα και τη φρυγανιά και αφήστε να δράσει 5 λεπτά. Βήμα 4 Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες και τοποθετήστε τους στο προετοιμασμένο ταψί. Βήμα 5 Ψήστε 20- 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι κεφτέδες.newsbeast.gr