Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 15:54 Κρητική διατροφή Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια Υλικά 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια μεγέθους τηγανητής πατάτας Αλάτι όσο χρειάζεται 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα Λάδι 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα (προαιρετικά) Εκτέλεση Βήμα 1 Τοποθετήστε τις τηγανητές πατάτες κολοκυθιού σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τις να καθίσουν για 5 λεπτά. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Βήμα 2 Τοποθετήστε το χτυπημένο αυγό σε ένα ρηχό μπολ. Ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού και την παρμεζάνα μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Βήμα 3 Βουτήξτε κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού στο χτυπημένο αυγό και, στη συνέχεια, στο μείγμα φρυγανιάς για να καλυφθεί. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο. Βήμα 4 Προθερμάνετε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει σε ένα τηγάνι, Βήμα 5 Τοποθετήστε τις τηγανητές πατάτες στο τηγάνι σε μία στρώση, δουλεύοντας σε παρτίδες αν χρειαστεί. Βήμα 6 Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.newsbeast.gr