Image
Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2023 14:48 Κρητική διατροφή

Πράσινη σαλάτα με φρέσκα βότανα και βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού

Υλικά

1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, πολύ λεπτά κομμένα σε φέτες
Για το ντρέσινγκ: 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο, 2 κ. γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1 κ. γλ. νερό, 1/4 κ. γλ. αλάτι, 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, μήκους περίπου 2 έως 3 εκατοστών (θα έχετε περίπου 4 έως 5 φλιτζάνια, ελαφρά συσκευασμένα).
Βήμα 2
Βάλτε το μαρούλι και τα μυρωδικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα βάζο ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Περιχύστε τη σαλάτα με περίπου τα 2/3 του ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Δοκιμάστε ένα κομμάτι μαρούλι και προσθέστε περισσότερο ντρέσινγκ αν χρειάζεται.
Βήμα 5
Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό