Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 14:54 Κρητική διατροφή Πατάτες με κρούστα παρμεζάνας Υλικά 750 γρ. πατάτες 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, μοιρασμένες 1/2 κ. γλ. ρίγανη 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, χωρισμένο 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βήμα 2 Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε τις πατάτες στη μέση και αφήστε τις στην άκρη. Βήμα 3 Όταν ο φούρνος φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο σε ένα ταψί και ψήστε το για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Βήμα 4 Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς. Βήμα 5 Προσθέστε στο σκεύος την παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν με το βούτυρο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί. Βήμα 6 Τοποθετήστε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί, σπρώχνοντάς τες απαλά μέσα στο τυρί. Τρυπήστε απαλά κάθε πατάτα με την άκρη ενός κοφτερού μαχαιριού. Βήμα 7 Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και η παρμεζάνα να σχηματίσει μια χρυσή κρούστα στον πάτο του ταψιού. Βήμα 8 Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, αφήστε τες για 5 λεπτά πριν τις γυρίσετε και τις τοποθετήσετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Βήμα 9 Σερβίρετε τις πατάτες με παρμεζάνα.newsbeast.gr