Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 13:59 Κρητική διατροφή Κοτόπουλο με σάλτσα τριμμένης ντομάτας Υλικά 8 μπούτια κοτόπουλου 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 γλ. λάδι ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 κ. γλ. λάδι σκόνη τσίλι 1 πρέζα τριμμένο κουρκουμά 1 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. λάδι καρύδας (προαιρετικά) Εκτέλεση Βήμα 1 Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου, τις ντομάτες, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι σε μια μεγάλη, κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βήμα 2 Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι το κοτόπουλο να αρχίσει να ροδίζει. Βήμα 3 Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει, περίπου 45 λεπτά. Βήμα 4 Πασπαλίστε με λάδι καρύδας για να σερβίρετε (αν το χρησιμοποιήσετε).newsbeast.gr