Image
Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 14:49 Κρητική διατροφή

Πένες με σάλτσα βότκας

Υλικά

500 γρ. πένες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για το νερό των ζυμαρικών
1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού βότκα
1 συσκευασία σάλτσα με ντομάτες στον τρίφτη
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο πεκορίνο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού (περίπου 15 μεγάλα φύλλα)
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente.
Βήμα 2
Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 4 λεπτά.
Βήμα 3
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη βότκα. Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά, τώρα σε μέτρια προς δυνατή, και μαγειρέψτε το αλκοόλ, περίπου 2 λεπτά. Η βότκα θα πρέπει να έχει μειωθεί στο μισό.
Βήμα 4
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η γεύση της ωμής ντομάτας.
Βήμα 5
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατέψτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Όταν το βούτυρο λιώσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και χτυπήστε τη σάλτσα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τη σάλτσα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Βήμα 7
Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και πασπαλίστε με 1/4 φλιτζανιού πεκορίνο, το βασιλικό και το μαϊντανό. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε με περισσότερο τυρί πασπαλισμένο από πάνω.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό