Image
Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 13:43 Κρητική διατροφή

Κέικ πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα

Υλικά

225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
6 κρόκοι αυγών
2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
6 ασπράδια αυγών
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Λιώστε τη στον φούρνο μικροκυμάτων ανά 15 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε συχνά και βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα δεν καίγεται, και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τους κρόκους αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βήμα 4
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Βήμα 5
Ανακατέψτε απαλά το 1/4 του μείγματος από το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας και σιγά σιγά προσθέστε και το υπόλοιπο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Βήμα 6
Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε στο φούρνο για 45- 50 λεπτά ή μέχρι τα τοιχώματα του κέικ να ξεκολλήσουν απαλά από τη φόρμα.
Βήμα 7
Για τη σαντιγί πορτοκαλιού, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.
Βήμα 8
Καλύψτε το κέικ με τη σαντιγί και γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο