Image
Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 00:12 Βλέπω/Ακούω

Παύλος Μπαριτάκης: «Η προτομή για το Μανώλη Μπικάκη αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την σύγχρονη Ιστορία μας»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Αμύγδαλος στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της Κύπρου Μανώλη Μπικάκη, με τον Δήμαρχο Βιάννου και εκπρόσωπο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας, κ. Παύλο Μπαριτάκη να δίνει το «παρών».
Ο κ. Μπαριτάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον ήρωα που υπερασπίστηκε τα Ιδανικά και τις Αξίες της χώρας μας, στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
«Τα λόγια περιττεύουν για τον Μανώλη Μπικάκη, τον Κρητικό καταδρομέα που υπερασπίστηκε την Κύπρο, έχοντας καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή μιας τουρκικής επίθεσης, πολεμώντας μόνος του με μνημειώδη γενναιότητα.
Είναι ένας ήρωας που δε διεκδίκησε ποτέ δάφνες και τιμές, στο πρόσωπο του οποίου συμβολίζεται η στάση ζωής, που πρέπει όλοι να ακολουθούμε: αυτή της αγάπης για την Πατρίδα, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, με αυταπάρνηση και με πίστη στις Αξίες και τα Ιδανικά μας.
Η προτομή του στον Αμύγδαλο θα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την σύγχρονη Ιστορία μας», δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση.

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 11.05.2026

Παύλος Μπαριτάκης: «Η προτομή για το Μανώλη Μπικάκη αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την σύγχρονη Ιστορία μας»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Αμύγδαλος στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της Κύπρου Μανώλη Μπικάκη, με τον Δ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 10.05.2026

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έτοιμος για τις παραλίες - Αναμονή για το «πράσινο φως» από την Κτηματική Υπηρεσία

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας ότι σύμφωνα με τον Νόμο 5092/2024 - ΦΕΚ 33/Α/4-3-2024 (Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες δι

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 10.05.2026

Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Τζελέπη ότι κατά τη διαδικασία παραλαβής καυσίμου ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Βερμούδων, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη περιοχή Ξαβ