Image
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 21:14 Πολιτική

ΔΕΘ: Ποια μέτρα ενίσχυσης πήραν το πράσινο φως και ποια έκοψε η κακοκαιρία

Μέσα σε ένα διαφορετικό κλίμα, επηρεασμένο από το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν οι καλοκαιρινές πυρκαγιές αλλά και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβαίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν θα έχει τον πανηγυρικό χαρακτήρα προηγούμενων ετών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επισκέπτεται τα περίπτερα.

Η κακοκαιρία Daniel δεν μετέθεσε απλώς την επίσκεψή του κατά μία εβδομάδα στη ΔΕΘ αλλά καθορίζει και το περιεχόμενο της.

«Καλάθι με παροχές μην περιμένετε», λένε από την κυβέρνηση καθώς το καλάθι στην Έκθεση θα είναι κυρίως μεταρρυθμιστικό. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο αναμένεται να παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου «θα φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ σε όλους τους τομείς».

«Να γίνουμε Ευρώπη», είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά και αυτός είναι ο κεντρικός στόχος καθώς και να αντιμετωπιστούν οι βασικές αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, όπως αναδείχτηκαν στη Θεσσαλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη θα αφήνει στην Αθήνα το μισό υπουργικό του συμβούλιο.

Οι καταστροφικές πλημμύρες αδειάσαν το «καλάθι» της ΔΕΘ

Πολλά από τα μέτρα που αναμένονταν να ανακοινωθούν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «καλάθι» της ΔΕΘ δεν θα υπάρχουν.

Μέτρα που παραμένουν

-Tα ψηφισμένα

-Aύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων

-Aυξήσεις στις συντάξεις

-Eπίδομα προσωπικής διαφοράς

Μέτρα που κόβονται

-Μarket pass

-Όχι σε αύξηση επίδομα θέρμανσης

Μέτρα που έρχονται

-Eιδικό τέλος

-Aσφάλιση με κίνητρα κτηρίων και επιχειρήσεων

Πηγή: megatv.com


Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπό ασφυκτική πίεση η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Tην ίδια ώρα κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση κα

Post
Πολιτική Σάββατο 05.07.2025

Β. Κικίλιας από Σάμο: «Με κάμερες drone και νέες προσλήψεις ενισχύουμε το Λιμενικό που παλεύει στο Αιγαίο»

«Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες νέων σκαφών του Λιμενικού Σώματος, νέων μέσων τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες drone, δορυφορικές λήψεις και ό,τι άλλο ψηφιακό απαιτείται, ώστε να αν

Post
Πολιτική Παρασκευή 04.07.2025

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις Καρυές του Αγίου Όρους, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθωνική Πολιτεία. Για την υποδοχή του Πρωθυπουργού συγκλήθηκε Πα