Image
Κυριακή 06 Ιουλίου 2025 01:35 Εκτός Ελλάδος

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Mία ημέρα αφότου ρώτησε τους οπαδούς του στο X, αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ υποστήριξε πως ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα με στόχο να προκαλέσει τριγμούς σε αυτό που χαρακτηρίζει ως «μονοκομματικό σύστημα».

«Με συντελεστή 2 προς 1, θέλετε ένα νέο πολιτικό κόμμα και θα το έχετε!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X και προσέθεσε πως «σήμερα, το Κόμμα της Αμερικής σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»«Όταν πρόκειται για τη χρεοκοπία της χώρας μας με σπατάλες και δωροδοκίες, ζούμε σε μονοκομματικό σύστημα, όχι σε δημοκρατία», προσέθεσε.

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει με άλλη προηγούμενη ανάρτησή του στο Χ την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση ενός νέου νέου κόμματος το οποίο θα ονομάζεται Κόμμα της Αμερικής (America Party). «Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή», είχε αναφέρει ο Μασκ στην εν λόγω ανάρτησή.

Με αφορμή την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, ο Μασκ είχε μάλιστα αναρτήσει δημοσκόπηση στο X στην οποία ανέφερε: «Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι η ιδανική στιγμή για να αναρωτηθείτε αν θέλετε ανεξαρτησία από το δικομματικό (μερικοί θα έλεγαν μονοκομματικό) σύστημα! Να δημιουργήσουμε το America Party;»

 «Σε αναλογία 2 προς 1, θέλετε ένα νέο πολιτικό κόμμα και θα το έχετε! Ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία. Σήμερα, το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας», ανέφερε σε νέα ανάρτησή του.

 

madata.gr

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 06.07.2025

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Mία ημέρα αφότου ρώτησε τους οπαδούς του στο X, αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ υποστήριξε πως ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα με στόχο να προκαλέσει τριγμούς σε αυτό

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 05.07.2025

Τέξας: Δεκάδες αγνοούμενοι και 27 νεκροί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Τραγωδία εκτυλίσσεται στο Camp Mystic, μια ιδιωτική χριστιανική θερινή κατασκήνωση για κορίτσια στο Τέξας, κοντά στον ποταμό Guadalupe, καθώς τα ορμητικά νερά που ανέβηκαν πάνω έξι μέτρα σε λιγότερο α

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 05.07.2025

Ερντογάν: Άτοπη και δίχως νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35

Στην προμήθεια από την Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που τον συνόδ