Image
Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 11:38 Παράδοση

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων ΙΤΕ στο ΕΒΕΗ

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ ( Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας), στο πλαίσιο των  καθιερωμένων εκδηλώσεων του, πραγματοποιεί μια νέα εκδήλωση, την πρώτη αυτού του έτους, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες,  καθώς και την απονομή βραβείου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου 2026, το οποίο  συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, σε διδάκτορα- ερευνητή του ΙΤΕ, το όνομα  του οποίου θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, στις 8.00 το βράδυ, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΙΤΕ Ζαχαρίας  Καραταράκης.  

Αμέσως μετά θα μιλήσουν: 

-Ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ Στέφανος Κακλαμάνης με θέμα:  Σχεδιάζοντας τα περιεχόμενα μιας ομιλίας την επαύριο της Απελευθέρωσης: Ο  «Ερωτόκριτος» του Γιώργου Σεφέρη. 

-Ο Αν. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Παν. Γενεύης, Ελβετία Μιχάλης  Νικηφόρος με θέμα: Η οικονομία των καφέ: Διαρθρωτική και τεχνολογική  αλλαγή και το ελληνικό παραγωγικό πρότυπο». 

Θα ακολουθήσει η απονομή του Βραβείου Επιμελητηρίου Ηρακλείου 2026 σε  ερευνητή του Ιδρύματος και η εκδήλωση θα κλείσει με Ερωτόκριτο που θα  αποδώσουν η Μαρία Κώτη, τραγούδι και ο Γιάγκος Χαιρέτης λαγούτο-τραγούδι. 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Ζωγραφιστού. 



Post
Παράδοση Πέμπτη 14.05.2026

Αναβιώνει το έθιμο της Μαλλιαρής στον Καράβολα

Το έθιμο της «Μαλλιαρής» θα αναβιώσει για μια ακόμα χρονιά στην παραλία του Καράβολα από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων στις 25 Μαΐο

Post
Παράδοση Πέμπτη 14.05.2026

Καθήλωσε το κοινό η συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Πολλά εν θέλω να σου πω…» στην Πύλη Ιησού

Τη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Πολλά εν θέλω να σου πω…» με τον Ζαχαρία Καρούνη στην ερμηνεία τραγουδιών του 19ου αιώνα, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρι

Post
Παράδοση Πέμπτη 14.05.2026

Το βιβλίο «Τα Τυπογραφεία του Ηρακλείου» απόψε στη Λέσχη Ανάγνωσης «Καφές και Βιβλία»

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Καφές και Βιβλία» ολοκληρώνει απόψε, Πέμπτη 14 Μαΐου στις 18:00 το αφιέρωμά της στην τυπογραφία με τίτλο «Τυπογραφία - Ταξίδι στον κόσμο του Βιβλίου». Το βιβ