Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 10:46 Κρητική διατροφή Μπουκιές πίτσας με βάση από κολοκυθάκι Υλικά 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα 1/4 φλ. τσαγιού μίνι πεπερόνι 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ. Βήμα 2 Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια σε δόσεις και ψήστε τα, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βήμα 3 Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε σε κάθε κολοκυθάκι μαρινάρα, μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι. Βήμα 4 Τοποθετήστε στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 1-2 λεπτά. Βήμα 5 Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με ιταλικό καρύκευμα, αν θέλετε.astroguide.gr