Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 10:58 Κρητική διατροφή Κινέζικη σαλάτα με μανταρίνι Υλικά 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg 2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο 1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια 1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμματισμένο 1/2 κ. γλ. καρότο ψιλοκομμένο 1/3 κ. γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1/4 κ. γλ. αμύγδαλα σε φέτες Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού, 2 κ. σ. μέλι, 1 κ. σ. σησαμέλαιο, 1 κ. σ. σάλτσα hoisin, 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 1/4 κ. γλ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα μανταρίνια, τα θρυμματισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα σε φέτες. Βήμα 2 Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο. Βήμα 3 Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί. Βήμα 4 Πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.newsbeast.gr