Image
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 10:33 Κρητική διατροφή

Σολομός με μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου

Υλικά

4 φιλέτα σολομού
250 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κ. γλ. μουστάρδα
3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατέψτε τις πατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελλών με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Απλώστε σε ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, προετοιμάστε τον σολομό: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλατίστε και προσθέστε τα φιλέτα σολομού στο μείγμα. Ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα λαχανικά από το φούρνο και σπρώξτε τα στη μία πλευρά του ταψιού, στη συνέχεια προσθέστε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στην άδεια πλευρά του ταψιού. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε 12 λεπτά ακόμα, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και ο σολομός να ψηθεί μέχρι μέσα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό