Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 14:14 Κρητική διατροφή Σπιτικό cheeseburger Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ 3 κ. σ. τουρσί 1 κ. σ. μουστάρδα 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1 κ. σ. λάδι 6 φέτες τυρί τσένταρ Για το σερβίρισμα: Ψωμάκια για χάμπουργκερ, μαρούλι ρόμα, ντομάτα σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκομμένες πίκλες Εκτέλεση Βήμα 1 Φτιάξτε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τουρσί και τη μουστάρδα και αφήστε τα στην άκρη. Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή καθαρά χέρια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σχηματίστε 6 μπιφτέκια, περίπου στο μέγεθος των ψωμιών χάμπουργκερ. Βήμα 3 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ψηθούν ελαφρώς ή μέχρι το επιθυμητό σημείο, περίπου 3- 5 λεπτά ανά πλευρά. Βήμα 4 Σερβίρετε αμέσως σε ψωμάκια χάμπουργκερ με τη σάλτσα και τις επιθυμητές γαρνιτούρες.newsbeast.gr