Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 11:28 Κρητική διατροφή Σολομός γεμιστός με σπανάκι και τυρί κρέμα Υλικά 4 φιλέτα σολομού 220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. βούτυρο Χυμό από 1/2 λεμόνι Εκτέλεση Βήμα 1 Αλατοπιπερώστε το σολομό σε όλη την επιφάνεια. Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το σπανάκι, τη σκόνη σκόρδου και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε μια σχισμή σε κάθε σολομό για να δημιουργήσετε μια «τσέπη». Γεμίστε τις τσέπες με το μείγμα τυριού κρέμας. Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε τον μέχρι να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον σολομό. Βήμα 5 Προσθέστε το βούτυρο και περιχύστε το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή, άλλα 6 λεπτά. Βήμα 6 Σερβίρετε ζεστό.newsbeast.gr