Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 23:09 Γνώμες

Τσελέντης για σεισμό στην Τουρκία: Τα πράγματα δεν πάνε καλά, η μετασεισμική ακολουθία θα κρατήσει χρόνια


«Τα πράγματα δεν πάνε καλά», εκτίμησε o Άκης Τσελέντης και συμπλήρωσε ότι, «η μετασεισιμική ακολουθία θα κρατήσει χρόνια».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον σεισμό στην Τουρκία. Μπορεί μιας τέτοιας κλίμακας δόνηση να επηρεάσει την Ελλάδα;

Αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό στο Ακκογιού ο Άκης Τσελέντης είπε ότι, «είναι 400χλμ μακριά και δεν επηρεάζεται από το ρήγμα. Υπάρχει όμως ένα άλλο ρήγμα εκεί κοντά που μπορεί να δώσει σεισμούς».

«Τέτοιους σεισμούς δεν θα δούμε στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη.

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας για τα ρήγματα που έδωσαν τους δύο μεγάλους σεισμούς, εξήγησε ότι, «η μεγάλη πλάκα της Αφρικής βυθίζεται κάτω από το Αιγαίο, που χτυπάει την Ανατολία, η οποία χτυπά την Τουρκία», προσθέτοντας πως, ο σεισμός που ακολούθησε τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, «δεν ήταν μετασεισμός, αλλά άλλος σεισμός στο ίδιο κομμάτι του ρήγματος».

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά», εκτίμησε και συμπλήρωσε ότι, «η μετασεισιμική ακολουθία θα κρατήσει χρόνια».

Από την εμπειρία κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, είπε ότι, «ακόμα και οι σύγχρονες υποδομές, ήταν κάκιστες» επισημαίνοντας ότι, «τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν είχε δώσει σε μεγαλοεργολάβους να κάνουν σπίτια, κακής ποιότητας».

Όσο για τη Συρία, είπε ότι, «λόγω του ότι ήταν εμπόλεμη ζώνη, έχουμε δει ακόμα και χωριά να εξαφανίζονται».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα αυτές οι δονήσεις να επηρεάσουν την Ελλάδα, απάντησε αρνητικά, εξηγώντας ότι, «οι σεισμοί είναι μακριά και έχουν αντίθετη κατεύθυνση».

Συμπλήρωσε όμως ότι, «μπορεί να επηρεάσουν το τόξο της Κύπρου», κάτι που όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

madata.gr
Post
Γνώμες Πέμπτη 22.02.2024

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για ομόφυλα ζευγάρια: Εκτός Εκκλησίας όσοι ψήφισαν υπέρ του γάμου

Εναντίον των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων, στρέφεται ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατά την έκτακτη Ιερατική Σύναξη που συνήλθε την Πέμπτη στη Μητρόπολη

Post
Γνώμες Τετάρτη 21.02.2024

Κάλεσμα Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Οι φοιτητές όλης της χώρας βρισκόμαστε στον δρόμο τις τελευταίες 7 εβδομάδες βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουμε πίσω.Χαιρετίζουμε τις μαζι

Post
Γνώμες Τρίτη 20.02.2024

Μωυσάκης: Είμαστε θετικοί στο να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σε όλους τους κλάδους

Για την ψηφιακή κάρτα μίλησε στο Press Office Online (poo.gr) o κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών ν. Ηρακλείου