Image
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 10:55 Κρητική διατροφή

Άλειμμα κοτόπουλου με αβοκάντο και γιαούρτι

Υλικά

1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1 κ. σ. χυμό λάιμ
1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/4 φλ. τσαγιού σέλινο κομμένο σε κύβους
1 κ. γλ. καυτερή πιπεριά χαλαπένιο κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
Φρέσκο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
Βήμα 2
Με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο ώστε το άλειμμά σας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την καυτερή πιπεριά χαλαπένιο και το κοτόπουλο στο μείγμα με το αβοκάντο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ γαρνίροντας με κόλιανδρο.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω