Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 10:55 Κρητική διατροφή Άλειμμα κοτόπουλου με αβοκάντο και γιαούρτι Υλικά 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι 1 κ. σ. χυμό λάιμ 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 1 κ. γλ. αλάτι 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1/4 φλ. τσαγιού σέλινο κομμένο σε κύβους 1 κ. γλ. καυτερή πιπεριά χαλαπένιο κομμένη σε κύβους (προαιρετικά) 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο Φρέσκο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Βήμα 2 Με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο ώστε το άλειμμά σας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Βήμα 3 Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την καυτερή πιπεριά χαλαπένιο και το κοτόπουλο στο μείγμα με το αβοκάντο και ανακατέψτε καλά. Βήμα 4 Σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ γαρνίροντας με κόλιανδρο.newsbeast.gr