Image
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 11:10 Τουρισμός

Όμικρον: Στο τραπέζι νέοι περιορισμοί - Νέα μέτρα από σήμερα για όσους έρχονται στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, της υπερμεταδοτικότητας της Όμικρον και της επιβάρυνσης στα συστήματα υγείας. 

Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ lockdown αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, καθώς η χώρα βρίσκεται στο έλεος του νέου κύματος καταγράφοντας περισσότερα από 93.000 κρούσματα την ημέρα. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, προσανατολίζεται στην επαναφορά αυστηρών περιορισμών από τις 27 Δεκεμβρίου. 
 
Την ίδια ώρα, η Ολλανδία μπαίνει σε σκληρό lockdown δύο εβδομάδων από την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου.

Στη Γαλλία με την χώρα να καταγράφει περισσότερα από 58.000 κρούσματα ημερήσια κρούσματα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για τον περιορισμό της πανδημίας. Περισσότερα από 6.000 είναι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης με τον πρόεδρο Μακρόν να στηρίζει το πλάνο της επιτάχυνσης των εμβολιασμών. 

Στην Ιταλία η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση για την λήψη πρόσθετων μέτρων. Η χώρα κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες, σχεδόν 29.000 κρούσματα, με τα 84 από αυτά να ανήκουν στην μετάλλαξη Όμικρον. 

Πώς εισέρχονται οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα από σήμερα

Παράλληλα, προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, από σήμερα, τίθενται σε ισχύ ένα νέο μέτρο. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες όλων των χωρών, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, για να μπουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 24 ωρών.

«Παράθυρο» για νέα μέτρα – «Πλην γενικού lockdown δεν έχει αποκλειστεί τίποτα»

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι πλην του γενικού lockdown δεν έχει αποκλείσει καμία άλλη παρέμβαση.

«Πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει», επέμεινε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση για διενέργεια μοριακού τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες πριν από την είσοδό τους στη χώρα – ανεξαρτήτως εμβολιασμού – σημειώνοντας πως «κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα, ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί».

«Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα παραλλαγή και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πλεύρης: Έχουμε αποκλείσει το lockdown, αλλά θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστούν
«Έρχεται τσουνάμι θανάτων λόγω της Όμικρον»

Ωστόσο, παρά την επιμονή της κυβέρνησης να μην πάει σε γενικό lockdown, υπάρχουν επιστήμονες που θεωρούν το συγκεκριμένο μέτρο ως τη μόνη λύση.

Συγκεκριμένα, «τσουνάμι» θανάτων, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε «κλείσιμο», προβλέπει ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ., σημείωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο, υπογραμμίζοντας «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο» και πρόσθεσε ότι όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

Αναφερόμενος μάλιστα στην Όμικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε 130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους.

madata.gr

Post
Τουρισμός Δευτέρα 15.12.2025

Oδικά ταξίδια εμπειρίας αποκαλύπτουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα στη Δανία

Η προβολή της ηπειρωτικής Ελλάδας και η εξερεύνησή της με αυτοκίνητο ή με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι η εναλλακτική πρόταση τουρισμού εμπειρίας που προωθεί στη Δανία ο ΕΟΤ Σκανδιναβίας σε συνεργασί

Post
Τουρισμός Παρασκευή 12.12.2025

Εκδήλωση ΕΟΤ για προβολή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Καρπάθου στη γερμανική αγορά

Η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και η Κάρπαθος ως αυθεντικοί και ποιοτικοί προορισμοί, που υποστηρίζουν ποικίλες μορφές τουρισμού, εφαρμόζουν τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και δεν συγκατ

Post
Τουρισμός Τετάρτη 10.12.2025

Ο ΕΟΤ στην TRAVELEXPO Roadshow Νότιας Ιταλίας: Ισχυρό το ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην Σικελία

Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού ποιοτικού τουρισμού και την ανάπτυξη συνεργασιών με την τουριστική αγορά της Νότιας Ιταλίας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας συμμετείχε στο τετραήμερο TRAVELEXPO