Image
Τετάρτη 01 Ιουλίου 2026 22:43 Τουρισμός

Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Λέσβο και τη Χίο

Νέα πακέτα διακοπών για τα δύο νησιά και απευθείας πτήσεις charter από Ρουμανία προς Μυτιλήνη.

Ταξίδι γνωριμίας με τη Λέσβο και τη Χίο για 24 τουριστικούς πράκτορες από το δίκτυο συνεργατών του ρουμανικού t.o Aerotravel, από τους μεγαλύτερους στην τουριστική αγορά της χώρας, υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας από τις 13 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2026.

Το fam trip διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Χίου, σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης των προορισμών αυτών τον περασμένο Απρίλιο στο Βουκουρέστι και με αφορμή τα νέα πακέτα διακοπών με τις απευθείας πτήσεις charter του t.o Αerotravel από το Βουκουρέστι και το Κλουζ προς τη Μυτιλήνη.

Ολοκληρωμένη γνωριμία της τουριστικής προσφοράς

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι τουριστικοί πράκτορες αποκόμισαν ολοκληρωμένη εμπειρία της τουριστικής προσφοράς των δύο νησιών, επιθεώρησαν ξενοδοχειακές υποδομές και είχαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες και επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο το πρόγραμμα περιλάμβανε περιήγηση στην πόλη της Μυτιλήνης, το Πλωμάρι, την Αγιάσο, την Καλλονή, τον Μόλυβο, το Σιγρί και το Απολιθωμένο Δάσος, τη Σκάλα Ερεσού, τη Σκάλα Συκαμιάς, τον Άναξο και την Πέτρα με την εκκλησία της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, επίσκεψη στις Μονές Λειμώνος και Ταξιάρχη (Μανταμάδος) και σε παραδοσιακό οινοποιείο στην Ανεμώτια, επιθεωρήσεις ξενοδοχείων στην Καλλονή, την Πέτρα, τον Άναξο και τον Μόλυβο, καθώς και συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και επαγγελματίες του τουρισμού.

Στη Χίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις περιοχές Λαγκάδα, Μυλαράκια, Δασκαλόπετρα με το μνημείο Ομήρου, Καρδάμυλα (Άνω Καρδάμυλα και Μάρμαρο), Πιτυός όπου συμμετείχαν σε γαστρονομικό εργαστήριο, Πυργί, Μεστά και Ανάβατο, τις παραλίες Μαύρα Βόλια και Άγια Δύναμη και να ξεναγηθούν στη Νέα Μονή και το Μουσείο Μαστίχας. Ακόμα, επιθεώρησαν ξενοδοχειακές μονάδες στην πρωτεύουσα του νησιού και στον Καρφά και συναντήθηκαν με τοπικούς παράγοντες και επαγγελματίες του κλάδου.

Το fam trip αποτέλεσε στοχευμένη δράση του ΕΟΤ Ρουμανίας για την προώθηση των δύο ελληνικών νησιών στη δυναμική αγορά της Ρουμανίας, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση Ρουμάνων ταξιδιωτών προς αυτά.

Post
Τουρισμός Τετάρτη 01.07.2026

Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Λέσβο και τη Χίο

Νέα πακέτα διακοπών για τα δύο νησιά και απευθείας πτήσεις charter από Ρουμανία προς Μυτιλήνη. Ταξίδι γνωριμίας με τη Λέσβο και τη Χίο για 24 τουριστικούς πράκτορες από το δίκτυο συνεργατών του ρου

Post
Τουρισμός Δευτέρα 29.06.2026

Ενισχυμένη προβολή της Κρήτης στην ιταλική τουριστική αγορά

Ο ΕΟΤ αναπτύσσει στοχευμένες συνεργασίες με κορυφαίους αερομεταφορείς για την προώθηση στην Ιταλία της αυθεντικής ελληνικής εμπειρίας. Η ανάδειξη του πολιτιστικού, γαστρονομικού και φυσικού πλούτου

Post
Τουρισμός Τετάρτη 24.06.2026

Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες σε Λέσβο και Χίο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την περαιτέρω προβολή των νησιών της σε διεθνείς αγορές, συμμετείχε στη διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωση