Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 11:07 Κρητική διατροφή Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ Υλικά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου 2/3 φλ. τσαγιού γάλα 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο 1 μεγάλο αβγό 2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το τσένταρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου. Βήμα 3 Ρίξτε το γάλα, το 1/3 φλιτζάνι βούτυρο και το αβγό σε ένα ξεχωριστό μπολ και ανακατέψτε. Βήμα 4 Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Βήμα 5 Με ένα κουτάλι της σούπας τη φορά ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Βήμα 6 Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αλείψτε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά ακόμα.newsbeast.gr