Image
Τετάρτη 06 Μαΐου 2026 23:12 Πολιτική

Μετάβαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια στην Πορτογαλία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, στην Πορτογαλία, μετά από πρόσκληση του Πορτογάλου ομολόγου του, κ. Νούνο Μέλο (Nuno Melo), με τον οποίο θα έχει διμερείς συνομιλίες.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία, ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί, επίσης την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, τις εγκαταστάσεις της 506ης Μοίρας Αεροσκαφών.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV) στη Ναυτική Βάση Λισαβόνας, καθώς και την έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA).

Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Πορτογαλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στους τομείς της Άμυνας, της Ασφάλειας και της Καινοτομίας.

Post
Πολιτική Σάββατο 30.05.2026

Το Δικταίο Άνδρο στο επίκεντρο Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Αναδεικνύοντας την προχειρότητα και τον επιπόλαιο κυβερνητικό σχεδιασμό στο έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Δικταίου Άνδρου, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Οικονομικ

Post
Πολιτική Παρασκευή 29.05.2026

Κυρανάκης στο συνέδριο Powergame – Economist: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

Τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια, καθώς και τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα που ήδη καταγράφονται σε εθνικό επίπεδο, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορώ

Post
Πολιτική Παρασκευή 29.05.2026

Συλλυπητήρια δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά. Η παρουσία του ξεχώριζε, ήταν σοβαρή, παραγωγική με δημοκρατικό κριτήριο και ήθος. Στη θητεία του στο ΥΠΕΝ ε