Image
Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 18:53 Πολιτική

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στο Σ.Ε.Υ. της Ε.Ε. σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας (11/2/2026) και στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ (12/2/2026)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας των κρατών μελών (ΣΕΥ-Άμυνας).

Κατά τη σύνοδο, οι Υπουργοί Άμυνας αναμένεται να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας στο οποίο οι Υπουργοί Άμυνας θα επικεντρωθούν στο θέμα της Αμυντικής Ετοιμότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνονται προγράμματα, όπως το SAFE.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026, επίσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Κατά τη σύνοδο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες της Συμμαχίας για την εκπλήρωση του αμυντικού δόγματος, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής και ικανότητας.

Post
Πολιτική Τρίτη 10.02.2026

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισε τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR - Νέο "όχι" σε προσχηματικές και ανεφάρμοστες προβλέψεις

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισαν την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την εφαρμογή της διμερούς ρήτρας διασφάλισης της εταιρικής συμφωνίας EU-MERCOSUR. Πρόκειται μια προσ

Post
Πολιτική Τρίτη 10.02.2026

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στο Σ.Ε.Υ. της Ε.Ε. σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας (11/2/2026) και στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ (12/2/2026)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση Υπουργ

Post
Πολιτική Τρίτη 10.02.2026

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Alain Berset (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Alain Berset, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο