Image
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025 08:46 Βλέπω/Ακούω

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 16/7/25

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στην Μακεδονία, τη Θράκη, το Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στην Μακεδονία, τη Θράκη, το Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα παράκτια 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια 5, τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα παράκτια και τις Σποράδες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς και στις Σποράδες έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 30.07.2025

Ακυβερνησία σκάφους στην Αντίπαρο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αντίπαρου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιδιωτικού σκάφους ελληνικής σημαίας, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες (έξι υπήκοοι Γα

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 30.07.2025

Θάνατος λουόμενων στο Γύθειο και στη Χαλκίδα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας ότι μια 79χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από την παραλία Μέσα Παναγίτσα Δήμου Χαλκιδέων. Η 79χρονη μεταφέρθηκε με α

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 30.07.2025

Με περισσότερες από 300 συμμετοχές ολοκληρώθηκαν για φέτος τα δωρεάν θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 300 συμμετοχές ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα δωρεάν θαλάσσιων μπάνιων των ΚΑΠΗ Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουλίου, στην