Image
Κυριακή 04 Αυγούστου 2024 23:09 Ειδήσεις

Ποιο πρόσωπο προαλείφεται από το Μαξίμου για άμεσος συνεργάτης του νέου Ευρωπαίου Επίτροπου Απόστολου Τζιτζικώστα

 Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναλαμβάνει τη θέση του νέου επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απομένει η κατάληψη ενός ακόμη σχετικού θώκου που σχετίζεται με τον 45χρονο πολιτικό.

Ο εκάστοτε επικεφαλής χώρας της Ε.Ε. που μετέχει στο θεσμικό όργανο της Κομισιόν, διαθέτει και κάποιον επικεφαλής του γραφείου/χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως τον ρόλο αυτό είναι πολύ πιθανό να αναλάβει η κα Άννα Μαρία Ελένη Μπούρα (όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό της), μέχρι σήμερα διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ούτως ή άλλως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να την αξιοποιήσει σε ευρωπαϊκή θέση καθώς έχει θητεύσει επί χρόνια στις Βρυξέλλες και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (European External Action Service, EEAS), στο τμήμα που ασχολείται με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Με τα προσόντα που έχει θα μπορούσε να πάει και για πρέσβης σε κάποια πρωτεύουσα, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να αναλάβει άμεση συνεργάτης του κ. Τζιτζικώστα.

newsbeast.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός που οδηγούσε μεθυσμένος μετά από παράσταση στον Βόλο

Επιασε τιμόνι ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ Από το δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» στα κρατητήρια οδηγήθηκε χθες το βράδυ γνωστός ηθοποιός, που επισκέφθηκε τον Βόλο για παράσταση κα

Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Εντοπισμός και διάσωση 115 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τ

Post
Ειδήσεις Κυριακή 06.07.2025

Βάσεις 2025: Οι εκτιμήσεις Στρατηγάκη για τις ΕΒΕ - Σε τι επιπέδα θα κινηθούν Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνείο, Στρατιωτικές Σχολές

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ πλέον εστιάζεται στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού που παίζει ρόλο «κλειδί» στο πώς θα διαμορφωθούν οι Βάσεις 2025 που είναι δρομολογημένες για να