Image
Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024 14:43 Ειδήσεις

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Άμεσα δράση για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον για την αλιεία και τους αλιείς (vid)

 Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, μίλησε πρόσφατα στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για δράσεις που θα διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους ωκεανούς και τις αλιευτικές κοινότητες της Ευρώπης.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ένα υγιές μέλλον για τους ωκεανούς μας και τις αλιευτικές κοινότητες. Ωστόσο, απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν αυστηρότερα όρια, να επιβληθούν οι κανονισμοί και να προωθηθούν πιο βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές.»

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της συμμετοχής των καταναλωτών. «Οι καταναλωτές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Επιλέγοντας θαλασσινά με οικολογικές πιστοποιήσεις που εγγυώνται βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές, μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.»

Κλείνοντας, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε ότι «Το μέλλον της ευρωπαϊκής αλιείας εξαρτάται από την επίτευξη ισορροπίας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη μιας υγιούς αλιευτικής βιομηχανίας, αλλά μόνο εάν αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.»

Με την παρέμβασή του αυτή, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κράτη-μέλη και τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν άμεσα δράση, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον για την αλιεία και τις επόμενες γενιές.


Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός που οδηγούσε μεθυσμένος μετά από παράσταση στον Βόλο

Επιασε τιμόνι ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ Από το δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» στα κρατητήρια οδηγήθηκε χθες το βράδυ γνωστός ηθοποιός, που επισκέφθηκε τον Βόλο για παράσταση κα

Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Εντοπισμός και διάσωση 115 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τ

Post
Ειδήσεις Κυριακή 06.07.2025

Βάσεις 2025: Οι εκτιμήσεις Στρατηγάκη για τις ΕΒΕ - Σε τι επιπέδα θα κινηθούν Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνείο, Στρατιωτικές Σχολές

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ πλέον εστιάζεται στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού που παίζει ρόλο «κλειδί» στο πώς θα διαμορφωθούν οι Βάσεις 2025 που είναι δρομολογημένες για να