Image
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 21:33 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

15.000 μαθητές στο Σχολικό Μαραθώνιο του Δήμου Ηρακλείου

Δώδεκα Λύκεια, δεκατέσσερα Γυμνάσια και τρία ΕΠΑΛ συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» και τα οποία προστίθενται στα 47 δημοτικά σχολεία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών στους 15.000 στο Δήμο Ηρακλείου.

Στην ενημερωτική ημερίδα για την διεξαγωγή του Σχολικού Μαραθώνιου «Πάμε Ανακύκλωση» καθώς και για τη λειτουργία της σχολικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen – Greenschools, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης.

Οι δύο βασικοί στόχοι του Σχολικού Μαραθωνίου όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης είναι η ενημέρωση των μαθητών γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης και η προώθηση της χωριστής διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών. Τον ενημερωτικό σκοπό του προγράμματος εξυπηρετεί η σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen – Greenschools την οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν καθηγητές, μαθητές και γονείς ενώ τον στόχο της προώθησης της χωριστής διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες) εξυπηρετεί η διανομή του ειδικού εξοπλισμού στα συμμετέχοντα σχολεία η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 κάδοι των 80 λίτρων θα τοποθετηθούν για τις ανάγκες της δράσης στις σχολικές μονάδες ενώ κάθε σχολείο θα παραλάβει σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η αποκομιδή των κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Creta Recycling.

Στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/2 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης επεσήμανε ότι ο Σχολικός Μαραθώνιος θέλει να καλλιεργήσει την κουλτούρα για τον ορθό τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων και να προβάλλει καλές πρακτικές οι οποίες θα αλλάξουν τη φιλοσοφία που υπάρχει μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι ενός τέτοιου μηνύματος. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περυσινάκης ανακοίνωσε ότι σε προσεχή συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων θα υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση για το θέμα της ανακύκλωσης και τον συντονισμό της δράσης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα απονείμει σε όλα τα σχολεία έπαινο επιβράβευσης, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του τμήματος Μελετών, Προγραμματισμού & Ανακύκλωσης της διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 28.02.2024

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης – Το αντίο της συζύγου του και του γιου τους

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, ο οποίος έγινε γνωστός τόσο από τις συμμετοχές του σε τηλεοπτικές σειρές, όσο και στο σινεμά. Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή μ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 28.02.2024

Αδιανόητη εξέλιξη με τα Τέμπη: Σβήστηκαν όλα τα βίντεο με την πορεία του τρένου την μοιραία νύχτα

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε το MEGA καθώς ανέφερε πως όλα τα βίντεο με την πορεία των δυο τρένων από τις κάμερες ασφαλείας των δυο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη τις 28 Φεβρουαρίου του 20

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 28.02.2024

Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με κόκκινη μπογιά

Από το πρωί χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με συνθήματα και πανό και «φωνάζει» για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα είναι πάνω από 20.000 άτο