Image
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 14:17 Κρητική διατροφή

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και προβολόνε

Υλικά

8 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
8 λεπτές φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί προβολόνε, κομμένες στη μέση
2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Χτυπήστε τα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μισή φέτα τυρί προβολόνε στο καθένα. Τυλίξτε σε ρολό και στερεώστε το με μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 3
Σε ένα ρηχό μπολ συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ρίξτε το γάλα σε ένα άλλο μπολ. Βουτήξτε τα ρολά κοτόπουλου στο γάλα και, στη συνέχεια, κυλήστε τα στο μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ρολά, με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 5
Λαδώστε ελαφρώς το κοτόπουλο και ψήστε, χωρίς κάλυμμα, 25 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 05.09.2024

«Παχουλή» και χλιδάτη: Τυρόπιτα με μπεσαμέλ του ονείρου!

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ Υλικά: Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτ

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν