Image
Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 21:28 Βλέπω/Ακούω

Ακόμα πιο κοντά στα μαχητικά αεροσκάφη F-35 η Ελλάδα

Ακόμα πιο κοντά στα μαχητικά Stealth F-35 βρίσκεται η Ελλάδα. Με την υπογραφή του επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της πώλησής τους στην χώρα μας.

H τελευταία από τις υπογραφές για την έγκριση της πώλησης των αμερικανικών F-35 στην Ελλάδα μπήκε και το stealth μαχητικό αναμένεται να πάει με…φόρα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα μας.

Ο επικεφαλής τής μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζιμ Ρις, έδωσε το πράσινο φως και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή του επίσημου αιτήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σχετικά: «Tο Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί».

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση μιας μοίρας μαχητικών του τύπου, δηλαδή 20 που σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό και δηλώσεις θα έχουν ως βάση την 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα.

Το F-35 σε συνδυασμό με τα Rafale και τα F-16 Viper δίνουν ξεκάθαρη ποιοτική υπεροχή στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028 προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών.

πηγή: MEGA TV

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 07.07.2025

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Κυριακή, Κυριακίτσα, Κική, Κίκα, Κικίτσα, Κίτσα, Κορίνα, Ντομένικα, Σάντυ, Κούλα και Οδυσσέας Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 07.07.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 7/7/25

Υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν: α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. β) σ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 06.07.2025

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Σύλληψη μέλους σπείρας με 18,9 κιλά κάνναβη

Συνελήφθη μέλος διεθνούς σπείρας στο Ελ. Βενιζέλος με περίπου 19 κιλά ακατέργαστη κάνναβη. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνέλαβα