Image
Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 12:36 Κρητική διατροφή

Αλμυρά μάφινς με μπρόκολο, τυρί και αυγό

Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε μπουκετάκια
10 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή απλό γιαούρτι
1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. αποξηραμένη σκόνη μουστάρδας
1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας. Ρίξτε μέσα το σοταρισμένο μπρόκολο και το μισό τυρί τσένταρ.
Βήμα 4
Επικαλύψτε μια φόρμα για μάφιν με 12 θήκες με σπρέι μαγειρικής. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα αυγών σε κάθε θήκη και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί τσένταρ. Ψήστε 18- 22 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.
Βήμα 5
Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό