Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023 23:02 Ειδήσεις

Επιζών δυστυχήματος στα Τέμπη: Δέχθηκα μόνο ένα τηλεφώνημα από τη Hellenic Train για τις αποσκευές


Ένας φοιτητής που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και βγήκε ζωντανός, μίλησε για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και για όσα ακολούθησαν.

Ο Αλέξανδρος Μουτσιάνος σπουδάζει στην Αθήνα και το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου ταξίδευε προς Θεσσαλονίκη για να δει τους οικείους του.

«Στην αρχή εμείς το ζήσαμε σα μία τράκα, είχαμε συνεχόμενες συγκρούσεις τη μία πίσω από την άλλη, ευτυχώς ήμασταν στο βαγόνι εφτά, δεν υπήρχαν μεγάλοι τραυματισμοί, υπήρχαν κάποια ανοιγμένα κεφάλια και κάποιοι πόνοι σε πλευρά, πόδια, διάφορα τέτοια… Ήμασταν μέσα στο τούνελ και από τη στιγμή, που βγήκαμε (…) υπήρχε μία αναταραχή και καθίσαμε λίγο στο βαγόνι», μέχρι που άρχισε να γεμίζει καπνούς, «Δεν υπήρχε φωτιά μέσα στο δικό μας το βαγόνι – μετά βγήκαμε έξω, μέσα στο τούνελ και απ’ την μπροστά μεριά βλέπαμε μόνο κάπνα και δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε το χωράφι», ανέφερε αρχικά ο Αλέξανδρος Μουτσιάνος στην ΕΡΤ.

«Το τούνελ ήταν κατασκότεινο, ανοίξαμε φακούς στα κινητά μας, από το ίδιο το βαγόνι το πώς κατεβήκαμε είναι λίγο άγνωστο. Οι πόρτες ή άνοιξαν αυτόματα ή κάποιος τις άνοιξε. Εγώ δεν ξέρω πώς άνοιξαν οι πόρτες (…) Εγκλωβισμένοι από τα μπροστινά βαγόνια μας φώναζαν να φύγουμε γιατί το τρένο θα εκραγεί, αυτό μάλλον το προέβλεψαν επειδή υπήρχαν φωτιές στα δικά τους βαγόνια και κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν να μας ωθούν προς την αντίθετη μεριά του τρένου, να συνεχίσουμε μέσα στο τούνελ για να φύγουμε μακριά από το τρένο», περιέγραψε ο νέος φοιτητής.

«Έχουμε χάσει παιδιά από την περιοχή μου, εγώ μένω στο Πανόραμα και σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι, το μετά ήταν πολύ πιο δυστυχές απ’ την ίδια εκείνη τη στιγμή. Λόγω της αδρεναλίνης, η ταραχή δεν ήταν τόσο μεγάλη εκείνη τη στιγμή.

«Μόνο ένα τηλεφώνημα»
Όπως κατήγγειλε, ενώ έχουν περάσει οκτώ μέρες από το δυστύχημα, έχει δεχθεί μόνο ένα τηλεφώνημα απ’ τη Hellenic Train, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «ειρωνικό τουλάχιστον». Το τηλεφώνημα αυτό ενημέρωνε απλά ότι σε περίπτωση, που έχετε χάσει αποσκευές, να ξέρετε ότι οι αποσκευές βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ευαγγελισμού και να σας δώσουμε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας».

Ο κ. Μουτσιάνος καταγγέλλει πως έχει τηλεφωνήσει τόσο στην εταιρεία όσο και σε υπουργεία. «Το μόνο σημείο επικοινωνίας ήταν μόνο αυτό το τηλεφώνημα» σχολιάζει.

Πηγή: ΕΡΤ

Post
Ειδήσεις Τρίτη 26.09.2023

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στη Βουλή

Συνάντηση με την Έφη Αχτσιόγλου πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.Το κρίσιμο τετ α τετ, γίνεται, όπως μεταδίδεται, στο γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου, στη Βο

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 25.09.2023

Υπογραφή σύμβασης για ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στο Σκαλάνι

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας του έργου «Ολοκλήρωση Βιολογικού Καθαρισμού στη θέση ‘’Ρ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 14.09.2023

Άνω Πατήσια: Ένοπλος σε διαμέρισμα απειλεί να πυροβολήσει

Μεγάλη κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές έχει προκαλέσει ένοπλος σε διαμέρισμα στην Αγίας Λαύρας στα Άνω Πατήσια, ο οποίος απειλεί να πυροβολήσει. Περισσότερα σε λίγο… Φωτογραφία αρχεί