Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023 23:00 Ειδήσεις

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη: Διόρθωσαν με μπλάνκο τις βάρδιες, μετά το δυστύχημαΠοιος και γιατί διόρθωσε τις ώρες στο βιβλίο παράδοσης - παραλαβής του πόστου στο σταθμαρχείο.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών και τη σύγκρουση των δύο τρένων που βύθισαν στο πένθος την Ελλάδα. Την ώρα που ασκήθηκαν τρεις νέες ποινικές διώξεις για το δυστύχημα αποκαλύφθηκε ότι κάποιος φέρεται να διόρθωσε με μπλάνκο τις ώρες στο βιβλίο παραλαβής όπου και φαίνεται ποιοι δούλευαν το μοιραίο βράδυ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στην εκπομπή Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου που προβάλλεται από τον Alpha η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού ανέφερε: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αναφορικά με τις βάρδιες που υπάρχει μέσα στην απολογία του κατηγορούμενου σταθμάρχη. Σε ένα σημείο της απολογίας του λέει πως όταν τελειώνει ένας σταθμάρχης την βάρδιά του, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει την ώρα που τελειώνει και να παραδώσει το βιβλίο αυτό που έχουν στον επόμενο σταθμάρχη που αναλαμβάνει τη βάρδια. Ο ίδιος έχει πει απολογούμενος ότι η ώρα παράδοσης και παραλαβής έχει σβηστεί με μπλάνκο».

«Μένει, λοιπόν, να εξεταστεί ποιος είναι εκείνος που πήρε το μπλάνκο και γιατί διόρθωσε την ώρα παράδοσης και παραλαβής. Έγινε όντως κάποιο λάθος ή σκοπίμως για να αποκρύψουν κάποιοι κάποια στοιχεία άλλαξαν αυτή την πολύ κρίσιμη ώρα;» διερωτήθηκε η δημοσιογράφος.

 «Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;»
Για τη δυσκολία στη συνεργασία του με τον σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί αλλά και για την ανησυχία του για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τρένων στη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας μίλησε στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης που εργαζόταν από τις 14.00 έως τις 23.00 στα Παλαιοφάρσαλα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Alpha Τlive ο σταθμάρχης στα Παλαιοφάρσαλα ανέφερε ότι όταν αναχώρησε το τρένο μίλησε με τον 59χρονο συνάδελφό του στην Λάρισα.

Στη συνέχεια ο σταθμάρχης από τα Παλαιοφάρδαλα επικοινώνησε με τον άλλο σταθμάρχη, τον εμπειρότερο που είχε βάρδια στην Λάρισα έως τις 11 το βράδυ και ο οποίος έφυγε νωρίτερα από το πόστο του.

Ο σταθμάρχης στα Παλαιοφάρσαλα φέρεται να κατέθεσε ότι τον κάλεσε στο κινητό του στις 22:45 και τον ρώτησε πού βρίσκεται. Ο συνομιλητής του τον ενημέρωσε ότι είχε φύγει και όταν τον ρώτησε γιατί έφυγε, εκείνος, όπως είπε, τού απάντησε «πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;».

Ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, ανήσυχος, τον ρώτησε γιατί δεν κάθισε λίγο ακόμα μέχρι να περάσει και αυτό το τρένο.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 22.03.2023

Οπαδικό επεισόδιο στο Εφετείο Αθηνών με έναν τραυματία - Επίθεση με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε πριν από λίγο μπροστά στο Εφετείο Αθηνών μετά από μικροσυμπλοκή. Πρόκειται για επεισόδιο με οπαδικό υπόβαθρο καθώς είναι σε εξέλιξη δίκη που αφορά οργανωμένους οπαδούς.

Post
Ειδήσεις Σάββατο 11.03.2023

ΕΕ: Καταργείται η ρήτρα διαφυγής από το 2024 - Κατάργηση δημοσιονομικών μέτρων

Την τελευταία τριετία οι χώρες της EE στήριξαν σημαντικά, με μία σειρά από δημοσιονομικά μέτρα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν αρχικά τον αντίκτυπο της πανδημίας και στη συνέ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 09.03.2023

Επιζών δυστυχήματος στα Τέμπη: Δέχθηκα μόνο ένα τηλεφώνημα από τη Hellenic Train για τις αποσκευές

Ένας φοιτητής που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και βγήκε ζωντανός, μίλησε για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και για όσα ακολούθησαν. Ο Αλέξανδρος Μουτσιάνος σπουδάζει στην Αθήνα και το ...