Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 23:11 Βλέπω/Ακούω

Έκτακτη ενημέρωση και νέα 112 για την κακοκαιρία: Περιορίστε τις μετακινήσεις


Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις αρχές να είναι σε εγρήγορση.

Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία από την περασμένη Πέμπτη, επηρεάζοντας τη χώρα μας με διαδοχικά κύματα. Εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας την Δευτέρα, όπου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβε 115 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων».

Συνεχίζοντας, είπε ότι το μεσημέρι έλαβε χώρα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία και «σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Σε λίγα λεπτά θα εκδοθεί και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Αργότερα θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρότατες χιονοπτώσεις».

Ο κ. Αρτοποιός κάλεσε τους πολίτες των παραπάνω περιοχών να «περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες».

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι, εστάλησαν από το 112 μηνύματα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Αχαΐα.

Επίσης, την απόφαση να μην ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του νησιού πήρε ο δήμαρχος Ζακύνθου, μετά τις ανακοινώσεις και την ανησυχία της έντασης των καιρικών φαινομένων από απόψε το βράδυ μέχρι και αύριο.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, καταιγίδες και ισχυρές βροχές, ενώ και στην Αττική σημειώθηκε ραγδαία αλλαγή του καιρού ήδη από το πρωί της Τετάρτης.

Το φαινόμενο ξεκίνησε από τα δυτικά με πτώση της θερμοκρασίας και η πιο δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

πηγή: ieidiseis.gr

 
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.02.2023

Ζώδια σήμερα 02/02 Ανάγκη για συναισθηματική τροφή – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Οι πλανητικές δυναμικές σήμερα συνδυαστικά με την Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου σας ωθούν να ασχοληθείτε περισσότερο με τη συναισθηματική τροφή που λαμβάνετε αυτή τη στιγμή της ζωής σας. Η πιο δημιουρ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.02.2023

Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων 56+ ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιχορήγηση 8.556 ευρώ

Σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.02.2023

H Φωτεινή Βελεσιώτου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου που παρουσιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο