Image
Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022 10:55 Κρητική διατροφή

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
2 κ. γλ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βούτυρο
1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού τσέρι ή ζωμό κοτόπουλου
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το κορν φλάουρ και το γάλα, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήστε το λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και απολαύστε.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 15.02.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 09.02.2024

Πάνκεικ κολοκύθας

Υλικά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. σ. σκόνη εσπρ