Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 23:28 Είς Υγείαν

Προσωπικός γιατρός: Πότε θα επεκταθεί και στα παιδιά – Οι ειδικότητες που έχουν ενταχθεί


Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχετικά με τον Προσωπικό Γιατρό.

Πάνω από 4 εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα πως θα υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα για τα παιδιά.

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο Προσωπικός Γιατρός από τον Ιανουάριο του 2023  για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 να λειτουργήσει για τα παιδιά.

Προσωπικός γιατρός: Πότε θα επεκταθεί το σύστημα και για τα παιδιά
 «Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο Προσωπικός Γιατρός από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 να λειτουργήσει για τα παιδιά. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, με τον ίδιο να σχολιάζει πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.

Προσωπικός γιατρός: Ποιες ειδικότητες εντάχθηκαν
 Επιπλέον, στο σύστημα εντάχθηκαν άλλες 10 ειδικότητες:

Αιματολόγοι
Γαστρεντερολόγοι
Καρδιολόγοι
Νευρολόγοι
Ενδοκρινολόγοι – Διαβητολόγοι
Νεφρολόγοι
Ρευματολόγοι
Ογκολόγοι
Πνευματολόγοι
Φυσικής ιατρικής – αποκατάστασης.

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 05.12.2022

Φως σε 10χρονη από τον κερατοειδή της άτυχης Έμμας - Είχε τυφλωθεί όταν ήταν 2,5 ετών

Δώρο ζωής αποτελεί για το 10χρονο κορίτσι η μεταμόσχευση του κερατοειδούς, που δώρισαν οι γονείς της 21χρονης Έμμας, της κοπέλας που έχασε τη ζωή της μετά από μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ότα ...

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 05.12.2022

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Επίσης, ο

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 04.12.2022

ΕΟΔΥ: Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid test την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Υπεν