Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 10:33 Κρητική διατροφή Γκανάς σοκολάτας με ανθό αλατιού και ελαιόλαδο Υλικά 250 ml κρέμα γάλακτος 250 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα 1 τσιαπάτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ανθό αλατιού Εκτέλεση Βήμα 1 Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Βήμα 2 Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στην κρέμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Βήμα 3 Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά βγάλτε την αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε. Βήμα 4 Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε από κάθε πλευρά, μέχρι να φρυγανιστεί. Βήμα 5 Σερβίρετε τη γκανάς σε ποτήρια, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τους ανθούς αλατιού. Βήμα 6 Αλείψτε τη φρυγανιά με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τη γκανάς.newsbeast.gr