Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 23:59 Παράδοση

Animasyros 2022: Το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων για 15η φορά στη Σύρο


Περισσότερες από 300 ταινίες από κάθε γωνιά του πλανήτη έλαβαν μέρος στο παγκόσμιο φεστιβάλ animation που πραγματοποιήθηκε για 15 χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο
Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου animation το φεστιβάλ ΑNIMASYROS  επιστρέφει για 15τη χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Περισσότερες από 300 ταινίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, 7 διαγωνιστικά προγράμματα, 2 ειδικά αφιερώματα , ένα πλούσιο διεθνές πανόραμα και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ANIMASYROS 2022 φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, καλλιτεχνών, φίλων και υποστηρικτών του Φεστιβάλ.

O υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι το φεστιβάλ AnimaSyros είναι καθοριστικό στο να επαναπροσδιορίσει το σκοπό των κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα».

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης καλωσόρισε το κοινό αναφέροντας πως «το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα υποστηρίζει και πάλι με θέρμη το ANIMASYROS».

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ενενήντα δεύτερα για τον Μάνο Ελευθερίου.

Το τραγούδι «Άλλος για Χίο τράβηξε» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Δήμου Μούτση διασκευάστηκε ειδικά για την ταινία αυτή από τον Γιώργο Νταλάρα ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και μίλησε για το εν λόγω εγχείρημα.

Η τελετή λήξης και απονομής βραβείων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Απόλλων.

madata.gr
Post
Παράδοση Δευτέρα 26.09.2022

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 26 Σεπτεμβρίου

Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 26 Σεπτεμβρίου: Γιορτάζουμε σήμερα τη γιορτή ενός από τους προκρίτους Αποστόλους του Χριστού. Του πλέκουμε εγκώμιο, γιατί τον θεωρούμε πατέρα όλων όσοι φέρουν το όν

Post
Παράδοση Κυριακή 25.09.2022

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου είναι των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου. Γιορτάζουν όσοι ονομάζονται Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη. Σήμερα σύμφωνα με το ekklisiaonline,

Post
Παράδοση Παρασκευή 23.09.2022

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης για τη μουσική των Μικρασιατών προσφύγων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης οργανώνουν μια βραδιά ιστορίας, μουσικής και χορών της Καππαδοκίας με θέμα