Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 11:08 Κρητική διατροφή Γαρίδες με σάλτσα βουτύρου Υλικά 1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς ουρές 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 κ. σ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 συσκευασία των 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 3 φλ. τσαγιού σπανάκι 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 1/4 φλ. τσαγιού βασιλικό, κομμένο σε λεπτές φέτες Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά) Εκτέλεση Βήμα 1 Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βήμα 2 Προσθέστε τις γαρίδες όταν κάψει το λάδι και ψήστε τις μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τις μέχρι να γίνουν αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη. Βήμα 3 Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Βήμα 4 Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Βήμα 5 Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. Βήμα 6 Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ζεσταθούν, γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.newsbeast.gr